Protesten in Boedapest na het aannemen van de ‘slavenwet’ door het parlement.
Volledig scherm
Protesten in Boedapest na het aannemen van de ‘slavenwet’ door het parlement. © REUTERS

VIDEO. Aanname ‘slavenwet’ lokt protesten uit in Hongarije

Enkele duizenden Hongaren hebben gisterenavond in Boedapest geprotesteerd, nadat het parlement de omstreden 'slavenwet' van premier Viktor Orbán had aangenomen. Volgens de wet mogen werkgevers vanaf volgend jaar hun werknemers vierhonderd uur per jaar laten overwerken. Die overuren hoeven ze bovendien pas na drie jaar uit te betalen.

18 reacties

  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    Mensen dit is puur bedrog, deze protesten in hongarije zijn gesponsord door de Open Society. Veel van de "protesterende mensen" zijn gekende leden van ngo's waarmee Soros Hongarije en de rest van de westerse wereld mee ontwricht. Dit protest heeft geen natuurlijke oorsprong als bvb de gele hesjes.
  • Ivan Willems

    5 jaar geleden
    Och beste Hongaren, kom maar naar ons (België ). Jullie worden met open armen ontvangen door Deblock. Alles wat je wil kun je krijgen. Jullie worden in de watten gelegd.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Als je nva laat doen is dit hier ook zo kijk maar eens wat je in vlaanderen alemaal hebt ingeleverd met de grootste partij nva langer werken minderpensioen,geen ontslag vergoedingen meer,lager ziekte uitkering vlexibeler werken flexijobs parttime jobs 16 %btw op elec en gas halveren van vrije rente op spaarboekje 30% meer voor een ticket openbaar vervoer ik kan nog een A4 blad volschrijven maar de tranen lopen over mijn kaken this gewoon om mee te bleiten
  • Julien Buys

    5 jaar geleden
    dit in navolging van de wet die in het Europees parlement gestemd is ,dat na 1 dag werken er voor de europese burger ,een werkloosheid uitkering klaar ligt ,zelfs al woont hij tijdelijk terug in zijn land ,maar zogezegd beschikbaar voor de arbeidsmarkt ,alle oost landen in aantocht
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Er waren ongeveer 2000 demonstranten in Budapest. Dat zegt genoeg zeker? mvg. Een inwoner van Veszprém