Horrorclowns “wilden mensen wat laten schrikken”

De politie van de zone MidLim heeft de twee horrorclowns die zondagavond voor onrust zorgden in Genk en As kunnen identificeren. Het gaat om twee jonge mannen uit As. Volgens een betrouwbare bron hadden ze geen kwaad voor ogen, maar wilden ze enkel mensen laten schrikken.

CN

Zondagavond doken de clowns op aan de Euroscoop in C-Mine. Daar lieten ze tal van mensen schrikken enkel en alleen door er met een griezelversie van een clownsoutfit rond te wandelen. Of ze er mensen met een wapen bedreigd hebben is niet duidelijk. Vaststaat wel dat sommige bioscoopbezoekers aangedaan waren en de politie verwittigden. Diezelfde avond werden ook twee clowns opgemerkt aan een Esso-tankstation aan de Steenweg in As. Vermoedelijk ging het om dezelfde mensen als eerder in Genk. Passanten konden het duo er filmen.

Aan de hand van bewakingsbeelden heeft de politie van de zone MidLim inmiddels het duo kunnen opsporen en hun identiteit kunnen achterhalen. Twee jongens uit As werden meteen meegenomen voor verhoor. Wat dat verhoor heeft opgeleverd, is niet duidelijk. Volgens een betrouwbare bron had het duo geen kwaad opzet voor ogen maar wilden ze alleen maar mensen laten schrikken. Als ze geen criminele activiteiten voor ogen hadden dan blijven ze strafbaar voor het dragen van een masker. Als er sprake is van het bezit van een wapen, al is dat maar een mes, dan kan ook dat uiterst belastend zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer