Ton Wiggenraad
Volledig scherm
© Ton Wiggenraad

158 ontslagen bij Philips in Turnhout

Bij de vestiging van lampenfabrikant Signify, het voormalige Philips Lighting, in Turnhout verdwijnen 109 arbeiders- en 49 bediendenjobs. Dat is vanmorgen aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zegt een afgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV.

50 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Jammer...en sterkte voor de vele mensen die hun job verliezen in dit stilaan uitzichtloos wordend landje.
  • Johan Meulenbergs

    5 jaar geleden
    Zijn niet meegegaan met LED en dat is nu eenmaal de toekomst. Hetzelfde verhaal zit eraan te komen bij Agfa-Gevaert .. ook zij waren te fier of wat dan ook om op de digitale trein te stappen en nu loopt het daar eveneens stilaan leeg. Ooit top-bedrijven in hun sector maar niet mee met de nieuwe technologie en dat is dodelijk.
  • Guy Van Deun

    5 jaar geleden
    De verhouding tussen het aantal arbeiders en het aantal bedienden is nog nooit te verklaren geweest bij Philips. In een computertijdperk is dat niet meer te rechtvaardigen, om dan nog niet te spreken van de wedden die volgens de vakbonden steeds omhoog moeten.....
  • Paul Bogaerts

    5 jaar geleden
    @dirk claeys. Aan materiaal kost zulke lamp al meer. Maar ze wordt gesubsidieerd door de staat, tot hier alles weg is en dan kunnen we de prijs betalen die zij willen. En het zal duurder zijn dan de Europese nu. Dan de kwaliteit, die is om te huilen. Uw lampen zullen niet lang meegaan, maar ze waren wel goedkoop.
  • Johan Launders

    5 jaar geleden
    staak nog wat meer... het zal jullie zuur opbreken. Mocht ik nog een bedrijf leiden, dan zou ik al lang weg zijn want de syndicalisten besturen een bedrijf naar waar zij willen. Da's voor mij naar de afgrond op lange termijn. En dan maar klagen.