BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bedrijf zet interims in om staking te omzeilen, ABVV trekt naar rechtbank

binnenlandDe socialistische vakbond ABVV Horval Antwerpen neemt juridische stappen tegen een bedrijf dat uitzendkrachten wil inzetten om de stakingsgolf van morgen op te vangen. Volgens de vakbond worden Antwerpse voedingsbedrijven door werkgeversorganisatie Fevia aangezet om hun personeel onder druk te zetten en uitzendkrachten in te zetten.

48 reacties

  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Vakbonden zijn de grootste "pain in the ass" van België. Ze staken hier alles kapot. Bovendien hebben ze het recht niet om mensen die wel willen werken tegen te houden. Dringend tijd dat die vakbonden eens serieus aangepakt worden, te beginnen met ze een statuut te geven zodat ze gedagvaard kunnen worden voor al de schade die ze aangericht hebben + ze moeten hun boekhouding kenbaar maken, dat is tenslotte ons belastinggeld dat onterecht in een afgeschermde zone verdwijnt.
  • marcel de baerdemaeker

    5 jaar geleden
    Kijk naar het spoor daar is de vakbond ABVV - ACOD spoor ruim verkozen omdat ze daar inzien dat de andere syndicaten weinig of niets doen dan loze beloftes.
  • Jan Verstraeten

    5 jaar geleden
    Tijdens een staking mag men geen tijdelijke werknemers inzetten. Een staking proberen te breken is ten allen tijde verboden. Op welke manier dan ook. Dat is noet waar Bart de ridder. Als er een cao wordt besproken voor een bepaalde sector geldt dat voor alle bedrijven die in hetslzelfde paritair comité zitten. Ongeacht het aantal werknemers.
  • Bart De Ridder

    5 jaar geleden
    Bende onozelaars,ga is werken in bedrijven waar er geen vakbond is! minder loon,minder verlof enz...ik hoop dat jullie is een herstructurering mee maken,ge zult blij zijn dat ge de vakbond hebt dan!ge moest u schamen!
  • Ivan Willems

    5 jaar geleden
    Vakbonden hebben gestreden voor de gewone mens, vroeger. Nu, wat ze vroeger hebben opgebouwd zijn ze voordurend aan't kapotmaken. Niet meer lang hoop ik. De bedrijven zoeken naar oplossingen om hun zaak draaiend te houden tijdens de staking, en dan komen die onnozelaars alles blokkeren. Ik zou hier mijn biezen pakken en naar het buitenland gaan. Gedaan met de zever van de vakbonden.