Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

To veggie or not to veggie: hoe gezond is vegetarisch broodbeleg?

We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper echt vlees en vooral smaakversterkers en bewaarmiddelen bevatten. Dan kiezen we maar beter voor veggie alternatieven, of niet? Wij vroegen raad aan de diëtiste. 

2 reacties

  • Dirk De Winter

    5 jaar geleden
    Dat je als vegetariër onvoldoende vitamine B12 binnenkrijgt is één van de hardnekkige misverstanden over vegetarische voeding. Vegetariërs die gevarieerd eten en regelmatig zuivel en eieren gebruiken hoeven zich geen zorgen te maken over vitamine B12.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Je kan zo van die mengelingen wortel en selder met mayonaise in de supermarkt kopen. Daarmee en boterham dik besmeren en dan een stevige plak ham daarop. Heerlijk en je hebt van alles wat.