Belga
Volledig scherm
© Belga

N-VA stelt geen actuele vragen, maar voert actie voor Catalaanse zaak: “Dit is in strijd met de grondwet”

PolitiekN-VA en Vlaams Belang hebben tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer geen vragen gesteld omdat de nieuwe regering nog geen vertrouwen heeft gevraagd en gekregen. Dat belette een vijftal N-VA'ers niet om actie te voeren voor de vrijlating van voormalig Catalaans parlementsvoorzitter Carme Forcadell.

12 reacties

  • Rudy De Volder

    5 jaar geleden
    Nva is duidelijk met dit simpel statement. Wat ze wil aantonen is dat we eerst in Europa moeten opkuisen ipv van politieke gevangenen van de hele wereld uit te nodigen.
  • William Bonny

    5 jaar geleden
    N-VA moet wel stoppen met zich te moeien in Catalonië, dat zijn hun&onze zakens niet. Want op die manier gaan ze veel kiezers verliezen, die ook vinden dat de N-VA zich met de politiek in eigen land moet moeien. Wat heeft de N-VA nu bereikt, ze liggen uit de regering en het marakesch pact gaat nog altijd door. Daar moet N-VA zich mee bezig houden, hoe ze dit pact voor België kunnen tegen houden!!! en niet met het buitenland.
  • PETER DE BLAUWE

    5 jaar geleden
    Bende kleine kinders. Stop met die onnozele spelletjes. En NVA stop met jullie te moeien met buitenlanse politiek. Er is hier werk genoeg.
  • Dirk Tuymans

    5 jaar geleden
    Hier in Belgie doen ze nog dingen die tegen de grondwet ingaan. De politiek zou beter allemaal optreden tegen de Catalaanse kwestie. Maar hier kennen ze alleen democratie dat hun eigen uitkomt. Ook NVA moet niet hoog van hun toren blazen.. Die hebben het telkens over democratie maar laten zelf het Vlaams Belang stikken..! Waar is de logica..?
  • Jean-Marc Carton

    5 jaar geleden
    Als ze geen vragen willen stellen en doen wat ze moeten doen, dan ook geen wedde voor vandaag!!