© Francis Croes

Gerichte controles inbrekersmateriaal moet plaag in Kortessem terugdringen

Het aantal woninginbraken ligt in Kortessem opmerkelijk hoger dan in de rest van de politiezone Borgloon. Zo werden er volgens de laatste statistische cijfers van de politiezone in 2015 in Kortessem 68 inbraken gepleegd. In de andere gemeenten van de zone ligt dat een stuk lager.

Francis Croes

Zo telde Alken in 2015 in het totaal 56 inbraken , Borgloon er 48, Heers 38 en Wellen 36. De meeste inbraken, in Kortessem, gebeuren in de late namiddag en in de vooravond. Om de inbrakenplaag terug te dringen gaat de politiezone van Borgloon, vanaf deze week, in Kortessem, het aantal gerichte controles naar inbrekersmateriaal in voertuigen sterk opvoeren, aldus korpschef Rohny Maes van de zone Borgloon.

Korpschef Maes lichtte de geplande acties toe aan de Kortessemse gemeenteraad. Rohny Maes: “ Het feit dat Kortessem gelegen is op de kruising van twee belangrijke gewestwegen en heel wat doorgaand verkeer telt, maakt het moeilijk. Heel wat wagens en bestelwagens, die in de late namiddag en vooravond Kortessem doorkruisen zijn voertuigen die an de bouw kunnen gelinkt worden. Inbrekersmateriaal en bouwmateriaal zijn bij vaste controles vaak moeilijk te onderscheiden. Daarenboven, zijn er ook heel wat Oost-Europeanen die bij ons in de bouw zijn tewerkgesteld en met deze voertuigen rijden. We gaan in Kortessem deze controles echter sterk opvoeren en de wageninspecties erg grondig doen. We proberen de dieven ook in te rekenen op basis van sporen- en DNA-onderzoek. Na de diefstallen doen we dit jaar ook extra aan burenonderzoek om te kijken of de buren niets verdacht hebben opgemerkt in de tijdsperiode van de diefstal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer