Ook de harde kernen van verschillende Belgische voetbalclubs engageren zich om deel te nemen aan de mars. Twee jaar geleden kwamen ze ook al op straat na de aanslagen in Brussel. (archiefbeeld)
Volledig scherm
Ook de harde kernen van verschillende Belgische voetbalclubs engageren zich om deel te nemen aan de mars. Twee jaar geleden kwamen ze ook al op straat na de aanslagen in Brussel. (archiefbeeld) © BELGA

‘Mars tegen Marrakesh’ mag toch doorgaan

De ‘Mars tegen Marrakesh’ mag zondag toch doorgaan in Brussel. Dat is beslist door de Raad van State en wordt gemeld door de organisatie. De betoging moet zich beperken tot een statische manifestatie op het Schumanplein, vertelde Filip Brusselmans, praeses van het Antwerpse KVHV, aan VTM NIEUWS. 

61 reacties

  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    De linksen in brussel op hun nummer gezet. Er worden zoveel betogingen met kans op problemen toegestaan. Zelfs voetbalwedstrijden waar grote risico's aan zijn worden niet verboden. De maatschappij moet dat toch ook betalen. En wie zegt dat deze betoging geweldadiger is dan die van de boeren.
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    Natuurlijk dit is een verworven vrijheid, waarom zouden de mensen hun mening niet mogen laten kennen
  • stijn Leys

    5 jaar geleden
    Morgen ga ik de eerste keer in mijn leven betogen.normaal is dat de hobby van de linkse minderheden maar ik reken mij bij de stille meerderheid. Het aantal betogers zal niet de weerspiegeling zijn van het aantal mensen die tegen dit pact zijn want dat is de de stille meerderheid. Toch is het belangrijk om met zo veel mogelijk te zijn,..dus twijfelaars zet je rug recht en maak er zoals ik je eerste keer van! Tot zondag !! Stijn Leys
  • martin govaert

    5 jaar geleden
    Ik veronderstel dat de organisatoren dan nadien ook verantwoordelijk zijn voor alle schade ? Maandag moet niet afgekomen worden met excuses van we werden uitgedaagd... De gewone burger betaalt steeds het gelag vd demonstraties van vakbonden,gelehesjes,rechtse bewegingen en ga zo maar door.
  • jan desimpel

    5 jaar geleden
    Die bruine opmerking was er los over. Maar de eventuele schade moet dan ook federaal gedragen worden... justitie laat het toe..dus kosten federaal..