De klimaatmars in Brussel.
Volledig scherm
De klimaatmars in Brussel. © Photo News

Klimaatcoalitie spreekt van gemiste kans: “Aan de goede kant van de geschiedenis, Michel? Ook voor het klimaatbeleid?

België heeft een kans gemist om zich in de strijd tegen de klimaatwisseling te profileren als een verantwoordelijk en ambitieus land. Dat stelt de Klimaatcoalitie, een koepelvereniging van milieu-ngo's, vandaag, op het moment dat de klimaattop in Katowice (COP24) bij gebrek aan een definitief akkoord, volgens het communiqué van de coalitie te wijten aan "een totaal gebrek aan politieke wil", aan verlengingen toe is.

8 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Hoe dan ook, dit probleem lost zichzelf op. Olie en of fosiele brandstof is eindig. De natuur heeft al zo vaak warmere (zelfs dan wat er wordt voorspeld) en koudere periodes gehad, hoge CO2 , lage CO2, hoge stikstof, lage stikstof enz.... en al dat ZONDER enige menselijke invloeden. De mensheid overleeft het misschien niet, maar zo werkt het nu eenmaal en daar gaan wij zelfs met onze technologie of geweldige politiekers NIETS kunnen aan veranderen ...
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Klimaat redden kan je alleen maar door de echte vervuilers aan te pakken en het regenwoud te redden maar dat zal nooit gebeuren daar is teveel poen mee te pakken. Wat schouw opvoeren en lachen en papiertjes ondertekenen en vooral eens goed eten en drinken tijdens zulke top en tot de volgende keer.
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Een kleine 100000 man die betogen tegen het draaien en de grillen van de aarde. Hoe idioot kan men zijn. Natuurkunde is veel meer dan CO2
  • Paul Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    ik wil mijn steentje wel bijdragen, maar binnen 11 jaar een vermindering van 55%, met zo een dicht wegennet, spoorwegnet, haven, industrie , bevolking ? En een luchtverkeer die, naar men voorspelt, tegen 2040 gaat verdubbelen ? Zie ik echt niet zitten ... ik heb angst voor mijn kind en kleinkind .
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Maar 10%van de tijd, sinds het ontstaan van de aarde was er ijs op aarde. Volgen vele wetenschappers, klimaatreligie= een job en inkomen voor duizenden., Al Gore heeft zijn kapitaal ondertussen X100. Stapt in zijn privé vliegtuig om te komen zeggen dat we miet meer met de auto op benzine of diesel mogen rijden.
  1. Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilligers, dat zijn er 12 te weinig”
    PREMIUM
    35

    Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilli­gers, dat zijn er 12 te weinig”

    In Vlaanderen steken 56.000 vrijwilligers (quasi) onbezoldigd hun schouders onder het amateur - en jeugdvoetbal, maar 91% van die clubs heeft nood aan nieuwe mensen om de boel draaiende te houden. Daarbovenop is er ook een tekort aan middelen, waardoor 35% van de clubs een wachtlijst voor nieuwe leden heeft. Voetbal Vlaanderen pleit daarom voor een beter statuut voor vrijwilligers in de sport. “Waarom kan een flexijob wel in een café maar niet in de voetbalkantine?”
  2. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    2

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.