EPA
Volledig scherm
© EPA

FOTO’S. Veldslag tussen betogers en politie in 30 beelden

Meteen nadat de speeches op het Schumanplein tijdens de ‘Mars tegen Marrakesh’ voorbij waren, zochten enkele heethoofden de confrontatie op met de massaal aanwezige politie. Het kwam bij momenten tot een ware veldslag in de Brusselse straten.

10 reacties

  • Philippe Mestdagh

    5 jaar geleden
    Ook gehoord dat er deftig geklede Nederlandstalige personen werden opgepakt zonder reden die niets met de manifestatie te maken hadden maar "pech" hadden om juist op de verkeerde plaats te zijn. Het strafste is dat die enkel in het Frans werden aangesproken door de politie en ik die dacht dat 14-18 reeds 100 jaar geleden was. Ik was dinsdag op de viering van de wereldkampioenen Hockey en de burgemeester Close werd uitgejouwd en na 5 seconden was hij verdwenen.
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Als er al uiterst rechtse Vlamingen met een Franse vlag vernielingen plegen blijkt er toch iets mis met de berichtgeving,en komt manipulatie heel dichtbij.
  • Fred De Vlaminck

    5 jaar geleden
    Dat zijn gewoon een stelletje relschoppers de niks met de betoging te maken hebben. Waarom laten ze nergens dat filmke zien waar betogers met zo,n twintig man de agenten hielpen waarvan hun politiecombine in panne stond op de parkingsstrook hielpen duwen ? Een journaliste van de VTM die wat in de weg kwam lopen maar door niemand lastiggevallen werd is dan weer groot nieuws. Die beelden worden gewoon gemanipuleerd.
  • Catherine Bral

    5 jaar geleden
    Dat er wordt betoogt heb ik geen probleem mee maar dat er altijd van alles wordt kapot gemaakt door hooligans, heethoofden dat gaat er bij mij niet in!!! Ze moeten hen aanhouden en hun het kapot gemaakte goederen laten betalen,en hun een werkstraf geven waar ze iets van leren!!!
  • leo carpentier

    5 jaar geleden
    Film de vreedzame demonstranten i.p.v. die paar amokmakers maar dan hebben ze geen sensatie om uit te zenden. Maar denk eraan dat zelfs de braafste mensern hun geduld kunnen verliezen want het ptje kookt bijna over