Hét sausje waar je deze feesten mee scoort? Avocadosaus bij zalmrolletjes 2.0
Aangeboden door LidlEen lekker sausje kan een feestmaal maken of kraken. Serveer deze gezonde creatie van avocado en basilicum bij je fingerfood, grillgerechten of zelfs in een pasta voor een smeuïge en smaakvolle finishing touch. Héérlijk bij deze gepimpte zalmrolletjes, bijvoorbeeld!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400 g gerookte zalm
250 g roomkaas
2 el bieslook, fijngehakt
klein handvol basilicum
2 el mayonaise
1 avocado
1/2 tl cayennepeper
30 g gemengde noten, fijngehakt
1/2 citroen, zeste + sap
peper en zout
scheutje water
Zo maak je het:
1. Hak de bieslook en de noten fijn. Meng 1 el bieslook onder de roomkaas en kruid met peper en zout.
2. Leg de zalmfilets in twee rijen dakpansgewijs op elkaar. Besmeer de oppervlakte met de roomkaas en rol de twee rijen op. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.
3. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de mayonaise, basilicum, het citroensap en –rasp, een scheutje water, cayennepeper en zout in een blender en mix glad. Schep de saus in een spuitzak en leg in de koelkast.
4. Haal de zalmrollen uit de vriezer, verwijder het folie en snijd in plakken van 1,5 cm. Steek in elk rondje een stokje. Maak met de avocadosaus een mooie streep over de borden en leg in het midden telkens een zalmlolly. Werk de borden af met toefjes avocadosaus, de gehakte noten, bieslook en basilicumblaadjes. Geef er de resterende avocadosaus bij.
Nog zalm over? Maak er dan deze heerlijke zalmsoep mee!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Gouden Giro2
Frederik Davids, de winnaar van vorig jaar, geeft tips om te scoren in de Gouden Giro: “Transfers zo lang mogelijk uitstellen”
Frederik Davids uit het Vlaams-Brabantse Wommersom won vorig jaar de Gouden Giro. De 38-jarige wielerfanaat hoopt ook dit jaar hoge toppen te scheren. “Ik heb al verschillende ploegjes ingeschreven”, klinkt het. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
-
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
Wil je jouw tuin omheinen met een tuinafsluiting? Of heeft je buur dat gedaan en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Bouwsite Livios legt uit hoe de vork precies aan de steel zit wat betreft dit - soms heikel - onderwerp. -
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
Met de lente in de lucht smaakt een zuiders gekruide vis nog lekkerder. Serveer daarbij een frisse, kleurrijke salade van quinoa en zomerse groenten et voilà: de zon op je bord. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
-
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
Betekent ‘klassiek’ ook meteen saai? Allesbehalve! Deze rosbiefrol is gevuld met verse spinazie, basilicum, zongedroogde tomaten en pistachenoten, waardoor het vlees een heerlijk smakenpalet krijgt. De krieltjes schuif je gewoon in de oven, die de rest van het werk doet. Genieten op z’n Belgisch, met een Italiaans accent. -
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerMark Hersens