BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische hockeyhelden worden door dolenthousiaste mensenmassa gehuldigd op Grote Markt: “Ongelooflijk. Dit hadden we zelfs niet gehoopt”

WK HockeyDe Belgische hockeymannen zijn vanmiddag gehuldigd op de Grote Markt van Brussel. Voor een grote schare fans toonden kapitein Thomas Briels en zijn kompanen de Wereldbeker. Ook de Belgische luchtmacht zorgde voor een eerbetoon en vloog onder luid gejuich met vier vliegtuigen over de menigte heen. De Red Lions waren omstreeks 6u45 geland op de luchthaven van Zaventem. Van daaruit ging het naar het Koninklijk Paleis, waar ze de felicitaties ontvingen van Koning Filip en Koningin Mathilde. Vervolgens werd koers gezet naar het Brusselse stadhuis.

51 reacties

  • Philippe Mestdagh

    5 jaar geleden
    Ik was erbij gisteren en de sfeer moest niet onderdoen voor maar onze bronzen voetballers....en nu de gouden medaille in Tokio.
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Gewoon prachtig dik verdient deze Red Lions ... Heel veel volk voor hun prestatie wat een opkomst ...ploeg van het jaar .. Wat anders dan onze voetballers ...!
  • haagen marcel

    5 jaar geleden
    Een Belgische ploeg met een wereldtitel, proficiat. Hier kunnen sommige politici nog iets van leren, die Belgie willen opspitsen op alle mogelijke manieren.
  • Arie Verwimp

    5 jaar geleden
    Voor een klein landje als belgie leven we eigenlijk al 20 jaar op een roze wolk....eerst onze tennismeisjes justine en kim dan onze atletiekgeneratie met kim, tia en onze gouden estafettevier ...ook onze atletiekjongens niet vergeten en dan onze voetballers die brons pakken en dan nu onze hockeyers ...om nog te zwijgen over onze topturnster nina derwael..welk land kan dit voorleggen als palmares? Dikke chapeau aan allemaal
  • Sanne Vermeulen

    5 jaar geleden
    Prachtig gewoon en prachtige opkomst! Alleen jammer dat mensen de voetballers helemaal afbreken, want dat was ook een goede prestatie en bovendien helemaal anders
  1. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.