Body positivity
Volledig scherm
PREMIUM
Body positivity © Getty Images

Vergeet diëten, vergeet obsessief sporten en hou van je figuur. “Ik wilde niet als oude vrouw nog steeds calorieën tellen”

de VolkskrantAfgelopen jaar werd body positivity een belangrijke beweging op sociale media. De boodschap: vergeet diëten, vergeet obsessief sporten en hou van je figuur. Oók als je dik bent.

6 reacties

  • Ben Kenobi

    5 jaar geleden
    Vergeet gezond zijn dus.
  • Juliette Francois

    5 jaar geleden
    Iemand die overleeft op smoothies maakt veel kans om dik te worden ja, want zo'n leven houdt niemand vol. Normaal, gezond eten in combinatie met wat sport volstaan om slank te zijn. Dat "dik, zelfzeker en gelukkig zijn", hoeft dus echt niet gepromoot te worden. Het klopt niet en het is ongezond.
  • Ongeveer Precies

    5 jaar geleden
    Woohoow, obesitas heeft gewonnen! En net op tijd ook nog zo vlak voor de feestdagen. Kon je op wachten in een maatschappij waar je je inmiddels moet verantwoorden voor een gezonde leefstijl en het stoer is om met excessief drankgebruik te koketteren. Succes ermee, maar ik doe niet mee met dit spek-takel.
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Ik ben toch blijer met mezelf als ik twee uren gelopen heb en strakke dijen in de spiegel zie...
  • Emmanuel Henderickx

    5 jaar geleden
    Gezien obesitas onze samenleving meer kost dan rokers en alcoliekers gecombineerd zie ik geen reden om dit toe te juichen.