© AP

Toeristen sturen massaal stenen terug naar Hawaï door mysterieuze vloek

Bent u ooit al eens naar Hawaï op vakantie geweest en heeft u daar een of meerdere stenen meegenomen? Dan leest u best dit artikel. Een heleboel vakantiegangers stuurt namelijk massaal gestolen stenen terug naar het paradijselijke eiland en dat vanwege een mysterieuze vloek.

vtvn

De Hawaii’s Hilo Post Office krijgt een stroom aan pakketten te verwerken, met daarin stenen en de raadselachtige notitie: “Zeg Pele dat het me spijt”. De stenen zijn onrechtmatig meegenomen na een vakantie op Hawaï maar ze worden niet teruggestuurd omdat mensen zich schuldig voelen of vervolging vrezen. Alles is het gevolg van ‘De vloek van Pele’. Nee, niet de Braziliaanse voetballegende maar wel de Hawaïaanse godin van het vuur. Pele straft volgens de mythe namelijk ‘steendieven’ met verschrikkelijk ongeluk in het leven.

Er bestaat zelfs een website toegewijd aan de mysterieuze vloek, waarbij je gestolen stenen kan terugzenden naar een adres op Hawaï. De Huffington Post vond zelfs een slachtoffer van Pele. Karen Wade uit Washington verloor twee huisdieren en scheidde van haar man nadat ze op reis geweest waren naar het eiland en enkele stenen had meegenomen als souvenir.

Volgens Jessica Ferracane, medewerkster van het Hawaii Volcanoes National Park, is de hele affaire echter een mythe. Hoewel het daadwerkelijk verboden is om stenen mee te nemen uit Hawaï. “Het is als het verhaal van de zwarte kat die een straat oversteekt”, aldus Ferracane.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER