De Koerden strijden tot nu toe nog zij aan zij met de Amerikaanse troepen.
Volledig scherm
De Koerden strijden tot nu toe nog zij aan zij met de Amerikaanse troepen. © AFP

Trump krijgt kritiek voor terugtrekken van troepen uit Syrië: “Prematuur en dure vergissing”

De dag dat Amerikaans president Donald Trump het terugtrekken van de Amerikaanse troepen uit Syrië aankondigde, beweerde IS dat ze een bom deden ontploffen in Raqqa – de voormalige ‘hoofdstad' van IS. Een signaal dat de toekomst voorspelt, menen experts. Ook de Amerikaanse Senaat roept Trump op om zijn besluit te herzien. Maar in een videoboodschap verdedigt de president zijn beslissing.

22 reacties

  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    De VS verliezen dus nu al een politieke invloed in deze regio en laten de Russen hun vrij wil doen. Met andere woord maakt Trump zijn land weer veel zwakker op internationale vlak. Poetin heeft dus zijn strijd tegen de VS gewonnen. Trump is het slechte dat de VS zich kon inbeelden, het tegengesteld van Make The USA Great Again.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    en toch blijven een paar enkelingen Trump verdedigen over deze domme beslissing. Hij weet niet eens waar Syrië ergens ligt op deze aardbol. BTW, het is toch godgeklaagd dat zoon en vader Bush gans het midden-oosten in brand hebben gestoken, en zeker niét Obama. 't Is maar ne weet, en anders gewoon opzoeken
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Juist Micheline- De Turkse troepen zijn zich al even aan het voorbereiden om een groot offensief te starten in Syrië. De Koerden zijn het eerste doelwit, en ook een stuk landje pik zoals ze dat in Cyprus ook deden.
  • Jan Peeters

    5 jaar geleden
    Beste Jan Boden, er werd duidelijk gezegd dat zowel Democraten als Republikeinen kritiek hebben, dus ook senatoren van Trumps eigen partij. Obama zou evengoed kritiek gekregen hebben en al zeker niet de "Nobelprijs voor Vrede" gewonnen hebben.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Kan nu niemand die absurde beslissingen van Trumpp stoppen? Dit wordt gevaarlijk voor de Koerden, want zo krijgt Erdogan vrij spel. Of spelen Trump en Erdogan onder een hoedje?