© TDK

Tienkoppige bende krijgt straffen met uitstel voor overvallen bij juweliers

Een tienkoppige bende is door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot celstraffen van achttien tot dertig maanden, waarvan het grootste deel met uitstel. De tien maakten deel uit van professionele bende die onder meer juwelier Vercammen in Heist-op-den-Berg had overvallen.

tdk

Op 27 mei 2016 werd de bekende juwelierszaak Vercammen in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg overvallen. Buit kon er niet worden gemaakt omdat één van de personeelsleden het rookalarm in werking zetten.

Twee van de drie daders konden amper een uurtje na de overval al worden opgepakt. Ze kregen een celstraf van vijf jaar effectief. “Maar omdat de manier van werken zo professioneel was, zijn we verder beginnen graven. En met succes, want uiteindelijk konden we een georganiseerde bende ontmaskeren die niet uit drie maar uit tien mensen bestond”, zei de openbare aanklager.

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat één van de overvallers ook betrokken was bij een hold-up op een juwelier in Antwerpen, in 2011 en was de bende ook betrokken bij meerdere overvallen in Frankrijk.

Drie mensen werden vrijgesproken. Twee van de tien liepen twee jaar effectief op. De anderen kregen voorwaardelijke straffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER