Bubbel niet te doorprikken: cava zonder alcohol nooit zo populair
Feestelijk aperitieven zonder licht in het hoofd te worden? Dit jaar zijn er geen excuses: het aanbod van bubbels zonder alcohol in onze supermarkten was nog nooit zo groot. Je vindt er gemakkelijk een tiental merken die verrassend dicht de smaak van het origineel benaderen. De verkoop stijgt elk jaar met liefst 25 procent, Delhaize stelt zelfs een stijging vast van 30 procent.
Wie vroeger een fles schuimwijn zonder alcohol wilde kraken, kwam niet verder dan bubbels met perziksmaak of een zeemzoet kersenaroma, een lichtjaar verwijderd van de smaak van een echte cava of champagne. Pas toen enkele grote wijnhuizen er zich mee gingen moeien, kwam de grote vooruitgang. En daarmee ook het succes. De doorbraak: een originele schuimwijn waarvan de alcohol er na gisting wordt uitgehaald. “Codorníu bracht als eerste een niet-alcoholische cava op de markt, al mag je het strikt genomen geen cava noemen”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. “Intussen hebben we al vijf merken in het aanbod. Elk jaar stijgt de verkoop met 30 procent. Met eindejaar zullen we 50.000 non-alcoholische schuimwijn verkopen.”
Eenzelfde geluid bij Colruyt: “Met de eindejaarsperiode verkopen we acht keer meer parelende wijnen dan gemiddeld genomen tijdens het jaar”, zegt Yana Morren. “Onze sterk geprijsde Gran Baron is de sterkhouder. Colruyt verkoopt jaarlijks ongeveer het equivalent van meer dan 70 miljoenen flessen wijn: hiervan is 2 miljoen liter alcoholvrij.” Baptiste Van Outryve van Carrefour: “Ook bij ons is de stijging spectaculair. Dat komt omdat deze alcoholvrije schuimwijnen zeer dicht het origineel benaderen. Zwangere vrouwen, mensen uit andere culturen en de BOB van een gezelschap hoeven zich niet uitgesloten te voelen en een feestelijke bubbels drinken in plaats van gepimpte priklimonade.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer