De Hongaarse president Janos Ader (opgestoken hand) tijdens een tumultueuze zitting van het Hongaarse parlement op 12 december in Budapest.
Volledig scherm
De Hongaarse president Janos Ader (opgestoken hand) tijdens een tumultueuze zitting van het Hongaarse parlement op 12 december in Budapest. © AFP

Hongaarse "slavenwet" van kracht: 400 overuren per jaar die tot 3 jaar later kunnen uitbetaald worden

De Hongaarse president Janos Ader heeft vandaag de zogenaamde "slavenwet" afgekondigd. Die houdt in dat arbeiders 400 bijkomende overuren mogen presteren per jaar, wat overeenkomt met twee maanden werk, terwijl de werkgevers drie jaar de tijd hebben om uitbetaling ervan te doen. Tegen de wet is al wekenlang groot protest.

13 reacties

  • raf stevens

    5 jaar geleden
    Heb persoonlijk moeite dat die wet zo eenvoudig in elkaar steekt, we kennen de volledige tekst niet, kan dit nauwelijks geloven. Daarbij, heeft de EU daar niks over te vertellen of interesseert men zich daar niet voor wat de doorsnee Europeaan gebeurt ? Zwalpende jolige Juncker nog nooit gehoord als het over dergelijke zaken gaat.
  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Stop toch eens met goede Europese leiders aan te vallen, wat win je er eigenlijk mee ik begrijp het niet. Ik weet één ding : in Hongarije geen terrorisme, geen extra beveiliging nodig bij kerstmarkten en zeker en vast al geen vluchtelingenproblematiek.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Wie kiest voor fascistische dictators moet niet verbaasd zijn dat ze zich gedragen als fascistische dictators. Ik wens de Hongaren veel plezier met hun keuze. PS: Binnen 3 jaren worden die achterstallige lonen (ondertussen een gigantisch bedrag) kwijtgescholden omdat anders teveel firma's over kop zouden gaan en de Hongaarse economie zou krimpen.
  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    Ik denk dat dit van dichter eens moet bekeken worden. We beschikken over te weinig elementen om daar een oordeel over te vellen. Hier in het Westen wil men Hongarije in diskrediet brengen, het is namelijk ginder een rechtse regering, volledig democratisch verkozen. Men heeft het moeilijk om de democratie te aanvaarden.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Tienduizend,optimistisch geschat,is wat de bonden en ngo's maximaal op de been kunnen brengen. De Hongaren trekken er zich blijkbaar weinig van aan,behalve de subsiedieslurpers natuurlijk. mvg.een inwoner van Veszprém