RV
Volledig scherm
© RV

Zaakvoerder omstreden slachthuis Tielt moet voor de rechter verschijnen

De zaakvoerder van het omstreden slachthuis in Tielt moet voor de rechter verschijnen voor verschillende inbreuken op de dierenwetgeving. Ook de firma zelf wordt vervolgd. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights bracht de wanpraktijken in het slachthuis anderhalf jaar geleden aan het licht met een undercovervideo.

10 reacties

  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Respect voor dieren is nog steeds ver te zoeken!! Van zulke moordenaars wordt men al snel vegetariër, om dit dierenleed te vermijden Een normale mens wordt hier ziek van!
  • Jean-marc Geirnaert

    5 jaar geleden
    @maria cools : de bevoegde instanties schieten pas wakker als er klachten zijn. Kontrole vanachter de bureau is veel aangenamer dan onverwachte kontroles ter plaatse. En, meestal worden kontroles nog aangekondigd zodat alles picobello in orde kan zijn.
  • Juliaan Van Reeth

    5 jaar geleden
    @Willem Pots: Inderdaad, ik heb die tijd ook nog meegemaakt. De boeren respecteerden hun dieren want ze waren ook kostwinners: het paard trok de ploeg of de kar, de koeien gaven melk en de kippen en ander kleinvee liepen vrij rond op het erf. Ik kreeg ooit een flinke oorvijg van mijn grootmoeder omdat ik de hond een stamp gaf. Een les die ik nooit vergeten ben. Nostalgisch word je daarvan.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    vlees is veel te goedkoop en om toch maar het onderste uit de kan te kunnen halen is alles toegelaten en de dieren betalen daar een hoge prijs voor.
  • Filip Nevelsteen

    5 jaar geleden
    Sobek wessels; Jij vertelt nu eens de pure waarheid, volledig mee eens.