Elio Di Rupo.
Volledig scherm
Elio Di Rupo. © Photo News

PS pleit voor ‘noodwet voor de koopkracht’: “Tijd om fouten van regering-Michel recht te zetten”

Politieke crisisDe Franstalige socialisten willen dat het parlement een ‘noodwet voor de koopkracht’ goedkeurt. Daarvoor schuift de PS vier concrete voorstellen naar voor. Een ‘Koopkrachtenveloppe’, met daarin liefst 500 miljoen euro die rechtstreeks naar de lage en middeninkomens moet gaan, springt het meest in het oog. De voorstellen die de N-VA daarentegen indient, gaan een totaal andere richting uit.

88 reacties

  • Rony scheerlinckx

    5 jaar geleden
    De papegaaien van de nva zijn terug bezig wat Bart de Wever hen heeft wijsgemaakt voor echt te verklaren en tweedracht te zaaien die partij is tegen alles koningshuis, de walen ,de asielzoekers, vraag me af waar ze wel voor zijn een ding weet ik zeker hun eigen zakken vullen ten nadelen van de gewone man
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De PS stelt voor om zijn kiezers zo veel mogelijk te geven, maar om Vlaanderen te laten betalen. Er kan geen sprake zijn van confederalisme, België is het cement dat Wallonië in leven houdt.
  • Jeannine Verbercht

    5 jaar geleden
    Voor de rijken en de mensen met een groot pensioen heeft deze regering inderdaad goed gezorgd.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    De regering Michel heeft de putten moeten vullen die de vorige regering "PS" gemaakt heeft. Stop met geld van Vlaanderen naar Wallonië te versassen.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Een ‘Koopkrachtenveloppe’. Wie gaat dat weer betalen? De Vlamingen zoals gewoonlijk? Ik walg van die Waalse graaimentaliteit. En toch zijn er vele tamme Vlamingen die dit laten gebeuren en geen confederatie willen.