EPA
Volledig scherm
© EPA

Confederalisme? "Jamais" met Di Rupo

Met de PS wordt er niet onderhandeld over confederalisme. "Jamais", zo maakt voorzitter Elio Di Rupo in een interview met de krant De Tijd nogmaals duidelijk. "Het confederalisme betekent dat je federaal niets meer samen doet, of toch bijna niets meer. Dat kunnen we niet aanvaarden. Wat is het cement dat ons land samenhoudt? Dat is het gevoel van velen dat ze Belg zijn. Dat gevoel is er op een specifieke, Belgische manier. Maar het is er wel", zo stelt Di Rupo.

35 reacties

  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Ik voel me al lang geen Belg meer ! Zou je nog ??? Ik ben een echt vurig Vlaming vanaf nu . Belg zijn wat is dat nog ? Niets !!!
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    @Gino Denil. Ik ben Vlaming, Europeaan en Wereldburger. Maar sommigen hebben als Vlaming zo'n laag zelfbeeld dat ze een België willen met de Walen erbij die de taal van Molière spreken. Jij vindt het waarschijnlijk jammer dat het de politiek dominante Franstalige bourgeoisie in de 18de eeuw niet gelukt is Vlaanderen te verfransen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ben Vlaming, Belg, Europeaan en Wereldburger. Met minder ben ik niet tevreden. Maar sommigen hebben niet meer nodig dan alleen Vlaming. Zelfs als het met de 19e eeuwse Bokrijk identiteit is. Maar niet iedereen stelt zijn grenzen zo beperkt.
  • Mohamed Halmaoud

    5 jaar geleden
    Ok voor splitsing, maar dan moeten alle politiekers met terugwerkende kracht gescreend worden en alle gelden teruggegeven worden aan de bevolking.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Wat voor een land is dat hier waar rijke vlaamse industrielen de belastingen ontwijken, de sociale zekerheid onder druk zetten, het volk bedriegen. Vlaanderen rechts? wacht tot ze ervaren waartoe NVA in staat is en ze zullen moeten betalen voor de "Fornuisdemocratie" van de vlaamse elite. Wacht tot hun kinderen niet de juiste scholing krijgen, wacht tot ze hun ouderen financieel moeten ondersteunen.