© Dirk Kerstens

Oplichtster zet Antwerpse kapperswereld in rep en roer

Ze is 44, laat haar kapsel bijwerken door diverse kappers van Antwerpen tot Rijkevorsel, maar verlaat het kapsalon telkens zonder te betalen. De politie is op zoek naar de oplichtster. “Die vrouw moet worden gestopt”, zegt kapster Britt Van den Heuvel uit Rijkevorsel.

BART VAN DEN LANGENBERGH

De kapperswereld in Antwerpen en omgeving staat in rep en roer. Verscheidene kappers zijn het slachtoffer van de oplichtster die telkens vertrekt zonder te betalen.

De 44-jarige Brigitte V.R. maakte al minstens zes slachtoffers, maar is voorlopig spoorloos. Dinsdag bezocht de vrouw nog het kapsalon V Factor in de Nationalestraat in Antwerpen.

“Rond 14 uur kwam ze de zaak binnen. Ze liet haar haren brushen”, zegt Vicky Lien van V Factor. “Toen ze aan de kassa moest betalen, vertelde ze dat er problemen waren met haar nieuwe bankkaart. Ze reageerde heel zenuwachtig, wat toen al verdacht was. De vrouw beloofde om cash geld af te halen aan een bankautomaat, maar na een kwartier was ze nog niet terug. Ik heb dan maar de politie gebeld.”

Vals adres

Op vraag van de kapster had de vrouw haar identiteitskaart en haar adres achtergelaten in de zaak. “Nadien bleek dat de identiteitskaart net vervallen was. En op het adres in Edegem dat ze had opgegeven, woont ze niet”, zegt Vicky Lien.

“De vrouw vertelde dat ze in Edegem woont, maar in Antwerpen naar de kapper komt omdat haar oma op de Groenplaats woont. Maar ook dat blijkt verzonnen. Gelukkig heb ik ‘slechts’ 26 euro van haar tegoed.”

Na het voorval heeft Vicky Lien een oproep geplaatst op Facebook. “Daarop zijn heel wat reacties gekomen. Er zijn al minstens vijf andere kappers benadeeld. In sommige zaken heeft de vrouw nog een openstaande rekening van 150 euro en meer. De vrouw beweerde dat ze twee keer per week naar de kapper gaat. Als dat klopt, kan de schade oplopen.”

De politie voert een onderzoek. De oplichtster riskeert een gevangenisstraf van een maand tot vijf jaar en een fikse boete.

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER