Verdachte dubbele kotmoord nu ook veroordeeld voor foltering van man die iets had met vrouw van zijn broer

© gsd

Mohammed Musawi, die ook verdacht wordt van de dubbele kotmoord in Kortrijk, is maandag veroordeeld in een andere zaak, voor foltering en mensonterende behandeling. Hij kreeg twaalf maanden cel, waarvan drie effectief, en een boete. Ook zijn twee broers en een neef kregen straffen opgelegd. De vier hebben een andere Afghaanse man urenlang gefolterd omdat hij iets had met de vrouw van een van de broers.

djr, mtm

“De vier beklaagden hebben geen greintje respect getoond voor de fysieke en mentale integriteit van het slachtoffer”, zo meende de Kortrijkse strafrechter. “Ze wilden het slachtoffer een lesje leren omdat hij een relatie had met de vrouw van een van de beklaagden en hebben hem daarom in de val gelokt.”

Ze lokten hem naar een studentenkot in Kortrijk. Daar namen ze zijn gsm af, sloegen ze hem talloze keren, bewerkten hem met een mes en dwongen hem om alcohol te drinken en pikante pepers te eten. Het slachtoffer moest zich ook uitkleden en zijn belagers sneden zijn haar af.

Volgens het slachtoffer waren vooral de oudste broer, met wiens vrouw het slachtoffer een relatie had, en de 25-jarige neef erg agressief. Zij kregen de zwaarste straf. De eerste kreeg achttien maanden cel, waarvan acht maanden effectief, en een boete van 8.000 euro, waarvan 4.800 euro effectief. Ook de neef kreeg een straf deels met uitstel: twintig maanden waarvan acht maanden effectief, en eenzelfde boete als de oudste broer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen