© Tom Palmaers

Bestuurder probeert alcoholcontrole te ontlopen door lukraak op oprit van woning te rijden

Tijdens de weekendcontrole van de politie Mechelen-Willebroek valt het op dat alsmaar meer bestuurders de controleposten proberen te omzeilen door rechtsomkeer te maken. Een van hen stapte zelfs uit op de oprit van een voor hem onbekende bewoner.

ldn

In totaal werden 1083 bestuurders aan de kant gezet om te blazen. Er werden bij de 38 positief bevonden chauffeurs negen rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Een van de chauffeurs draaide in de Brugstraat in Muizen, bij het zien van de controlepost, een oprit van een woning op. “De man stapte uit en ging naar de voordeur, waar hijzelf niet woonde. Een collega haastte er zich naar toe. Toen hij dat zag, sprong hij terug in zijn auto en reed weg. Een motorrijder ging er achter aan, maar hij was aanvankelijk spoorloos. Tot ze tot de vaststelling kwamen dat hij zijn auto in de Karolingenstraat had geparkeerd. De buurt werd kortstondig uitgekamd. Uiteindelijk werd hij gevat doen hij zich verstopt had achter een geparkeerde auto op de oprit van een woning in de Magdalenasteenweg. Hij had 2 promille alcohol in zijn bloed”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een gelijkaardig scenario op de Dendermondsesteenweg in Willebroek, waar agenten een bestuurder opmerkte die ook de oprit van een woning had uitgekozen om de controle te ontvluchten. De chauffeur had 1,7 promille alcohol in zijn bloed en reed zonder rijbewijs. Op de Dendermondsesteenweg reed een bestuurder boven op de A12 en zette zich bij het zien van de controle aan de kant. “Toen de bestuurder werd gecontroleerd kwam de aroma van de cannabis onze collega’s tegemoet”, zegt de politie.

Hij testte positief op het gebruik van cocaïne en cannabis. De hoogste promille was voor een bestuurder die vijf meter voor de controlepost stopte. De inspecteurs stelden vast dat de bestuurder stomdronken was en kon zelfs zijn voertuig niet meer parkeren. Hij had liefst 2,9 promille op.

Tenslotte werd ook een bestuurder met een aanhangwagen MTM +750 kg vol schroot aan de kant gezet. De chauffeur had niet het vereiste rijbewijs. De lading was onvoldoende vastgemaakt en de aanhangwagen was niet geschouwd. “Hij zou toch afgekeurd worden,want de bodemplaat is zo goed als rot”, zei de bestuurder. Er werden enkele pv’s uitgeschreven en de man moet met de aanhangwagen naar de controle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER