Paus Franciscus kust het beeld van het kindje Jezus bij aanvang van de kerstnachtmis in de Sint-Pieter in Rome.
Volledig scherm
Paus Franciscus kust het beeld van het kindje Jezus bij aanvang van de kerstnachtmis in de Sint-Pieter in Rome. © AFP

Paus veroordeelt “menselijke hebzucht en overdreven consumptiedrang” tijdens kerstnachtmis

Paus Franciscus heeft tijdens de kerstnachtmis in de Sint-Pietersbasiliek in Rome de menselijke hebzucht en overdreven consumptiedrang veroordeeld. Hij herinnerde eraan dat "niet materiële rijkdom maar liefde het leven voedt".

36 reacties

  • Kurt Lannau

    5 jaar geleden
    Het ware wonderlijk, moest een paus geen schuldinducerende preek houden. Zij die zich aangesproken voelen, zijn niet de 'schuldigen'. En zij waarover het gaat, zijn ongenaakbaar. Van een oude man mag je niets meer verwachten. De veranderingen in de kerk van de afgelopen 50 jaar, zijn groter dan die van de 500 jaar ervoor. Maar de jongeren in de kerk kunnen misschien zoeken naar een betere weg. Ook het blijven verwijzen naar de arme als een geobjectiveerde werkelijkheid is niet correct.
  • Ich habe in meine hoze geschissen und das stinckt !

    5 jaar geleden
    Frank Van den Bulck, jij bent het soort mens voor wie zijn 'preek' dus op toepassing is, wat beklaag ik je. De meesten zijn zelfs blijkbaar te dom om zijn preek te begrijpen. Het was nochtans een belangrijke, voor sommigen is het echter al te laat.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Die heeft in heel z'n leven nog nooit 1 dag moeten WERKEN voor een DUN belegde boterham. En dat komt 'n beetje preken, dag Jan !
  • Johan Buyl

    5 jaar geleden
    Het is een goede dat het zegt. Misschien moet hij het goede voorbeeld geven en een deel wegschenken van de rijkdom van de "kerk".
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Er even aan herinneren dat Vaticaanstad gefinancierd werd met het verkopen van aflaten, het zogenaamde afkopen van de zonden. Wordt het niet stilaan tijd om die historische flater recht te zetten ?