© BELGAIMAGE

Vlaamse horrorclowns bedreigen 13-jarige fietsers met mes

Twee 13-jarige fietsers zijn woensdagavond in Mechelen door horrorclowns bedreigd met een mes. Even later trof de politie een verdachte van bijna zestien aan. Vanmorgen pakten inspecteurs nog een tweede verdachte op.

Sven Van Haezendonck

Bij de politie Mechelen-Willebroek liep de oproep woensdagavond omstreeks 21u binnen. “Wij kregen de melding dat twee 13-jarige fietsers werden opgejaagd door drie ‘horrorclowns’ en dat ze werden bedreigd met een mes”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

De lokale politie stuurde onmiddellijk enkele patrouilles ter plaatse voor nazicht. Korte tijd later konden ze een jongeman oppakken. De verdachte werd voor onderzoek overgebracht naar het politiecommissariaat. Zijn clownsmasker en kledij werden in beslag genomen.

"Vanmorgen hebben we nog een tweede verdachte van bijna zestien opgepakt. We nemen zulke meldingen zeer ernstig", stelt hoofdinspecteur Van de Sande. "Dit is een gedrag dat wij niet kunnen en zullen tolereren. Bedreigingen onder welke vorm dan ook zijn onaanvaardbaar. De bestuurlijke verordening zegt dat het aangezicht ten allen tijde zichtbaar moet zijn."

Eerder doken er ook al dergelijke killerclowns op in As en Genk. Het duo dat in As en omgeving onrust zaaide, werd al verhoord. De jonge mannen hadden geen criminele bedoelingen, maar er werd toch een proces verbaal opgesteld voor elk van hen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer