© IG

Blogster brengt met bikinifoto’s een ode aan “het lichaam dat ze ooit haatte”

De Australische blogster Ariella Nyssa (21) heeft haar lichaam in het verleden gehaat. Vandaag accepteert ze haar rondingen en imperfecties en wil ze andere jongedames die twijfelen over zichzelf oproepen om hetzelfde te doen. Daarom plaatst ze een reeks foto’s in bikini op Instagram, vergezeld van een motiverende boodschap.

vwh

”Het zijn foto’s zoals deze, die ik vroeger tot in het oneindige zat te analyseren en te bekritiseren. Negatieve gedachten over mijn schoonheid bleven maar in mijn hoofd rondspoken tot ik er mentaal helemaal onderdoor ging”, schrijft de blondine bij de beelden.

Voor Nyssa ging het van kwaad naar erger. “Ik hongerde mezelf uit. Ik was altijd op dieet en haatte wat ik zag in de spiegel. En plots besefte ik dat ik dieper en dieper in een depressie sukkelde omdat ik me blind staarde op wat de maatschappij als ‘onaantrekkelijk’ labelt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van depressie naar appreciatieDat besef leidde geleidelijk naar het appreciëren van haar lichaam zoals het is. “Waarom zou ik in angst moeten leven door mijn lichaam? Mijn lichaam - dat zo uniek is en het verdient om graag gezien te worden. Vandaag moedig ik iedereen aan: geloof in de kracht om van je imperfecties te leren houden. Het zal eerst een beetje raar voelen, maar eens je die cellulitis, striemen en bultjes omarmt zal je pas zien hoe mooi het leven kan zijn. Je zal niet meer te stoppen zijn.”

Haar gouden tip? “Ga naar de winkel en koop die bikini die je altijd al wilde, draag de outfit waarvan je ooit vreesde dat die je vetrolletjes zou tonen en geloof in je eigen schoonheid. Je lijf verdient dat je ervan houdt!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer