Asielzoekers aan het Klein Kasteeltje in Brussel (archiefbeeld).
Volledig scherm
Asielzoekers aan het Klein Kasteeltje in Brussel (archiefbeeld). © Photo News

Honderdtal asielzoekers blijven in de kou staan aan aanmeldcentrum Klein Kasteeltje

Een totaal van 97 mensen werd vanochtend aan het aanmeldcentrum van Klein Kasteeltje opnieuw geweigerd en bleven in de kou op straat, meldt Vluchtelingenwerk Vlaanderen via Twitter. Een reden voor de weigering van de asielaanvragen is er niet. Vorige week werd het eerdere asielquotum van Theo Francken nog als onwettig beschouwd en mocht iedereen zich aanmelden. 

20 reacties

  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Schaf gewoon die organisaties af, zij vinden het heel normaal dat onze eigen mensen in armoede leven, als er maar niet aan de vluchtelingen geraakt wordt. Een echte schande, van ons geen eurocent meer.
  • Sonja Nijssen

    5 jaar geleden
    Mevr De Block ... u ging het toch allemaal beter doen????
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Waarom vangen onze vrienden van Vluchtelingenwerk ze dan zelf niet op? Waarom moet de gemeenschap opdraaien voor de waanzin van enkelen?
  • Walter WOUTERS

    5 jaar geleden
    Zet defensie hiervoor in; zoals men ze opgevangen heeft in Lombardsijde, Arlon en Elsenborn(hier werd alles kort en klein geslagen en nadien konden de militairen in de oude gebouwen slapen waar enkel nog kapotte bedden en oude kasten stonden van de jaren vijftig. Kostprijs van dit gedoe; in de miljoenen euro......
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    Kwetsbaren die in de kou blijven staan, foei Maggi!