(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photonews

Wallonië fel gekant tegen Vlaamse kilometerheffing: “Algemene heffing bestaat al, via de accijnzen”

Een kilometerheffing op alle Vlaamse wegen beroert flink de gemoederen in Wallonië. Dat zegt Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio (cdH). Hij hoopt meer uitleg te krijgen van de Vlaamse collega's, want twee verschillende systemen voor kilometerheffing in één land is "moeilijk te vatten", zegt hij.

47 reacties

  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    In Wallonië liggen 4 autosnelwegen die er allemaal even slecht aan toe zijn . Als ze daar denken dat Vlaanderen gaat blijven betalen voor hun wanbeheer , sorry , this is the end .
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Ik vind het normaal dat op internationale wegen taksen worden betaald, door de buitenlanders wel te verstaan. Dat er maar vlug confederalisme komt dan zijn de bemoeienissen van Wallonië van de baan, dan kan Vlaanderen vooruit zonder obstructies van de Walen.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    IK ben voor, veel km veel betalen weinig km weinig betalen en auto belasting afschaffen.
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Ik ben Vlaming en 100% tegen. We betalen al meer dan genoeg !
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Bepaalde bevoegdheden dienen dringend terug federaal te worden, verkeerswetgeving, rijbewijs, technische controle , belastingen om enkele te noemen. Deze waanzin kan je niet verkopen aan buitenlanders en nog minder aan Belgen. Het is toch godgeklaagd dat een figuur als Weyts erin slaagt om 4jaarlang een diaree van pest maatregelen uit te vaardigen, waar geen mens het mee eens is en die enkel dienstbaar zijn voor de Vlaamse belastingen.