Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

5 tips voor een geslaagde tv-avond

Elton John.Beeld EPA

Tussen kerst en nieuwjaar gaat er geen avond voorbij zonder goede films op tv. Wij selecteerden vijf aanraders voor vanavond: de een romantische komedie About Time, of de verfilming van de bestseller van A.F.TH. van der Heijden: Tonio, en nog drie andere tips. Klik hier voor het hele tv-overzicht van vanavond.

Moulin Rouge!

Nicole Kidman en Ewan McGregor in Moulin Rouge.Beeld rv

Regisseur Baz Luhrmann combineert in deze geslaagde musical maar liefst drie verschillende stijlen: pure musical, het betere romantische drama en een flink pak Frans aandoende komedie. Vreemd genoeg is precies deze combinatie de grote sterkte van de film. De Academy reikte twee Oscars uit, Nicole Kidman kreeg een nominatie.

Om 21.25 uur op één.

Elton John: I’m Still Standing - A Grammy® Salute

In dit galaconcert wordt Elton John door collega-artiesten bejubeld met uitvoeringen van zijn eigen hits, nu gezongen door artiesten die dit jaar genomineerd waren voor een Grammy of er zelfs één wonnen, zoals hij zelf ook vijf keer deed. Onder meer Lady Gaga, Miley Cyrus, John Legend, Shawn Mendes en Ed Sheeran brengen hun versie van één van zijn hits.

Om 22.05 uur op NPO 3. 

Tonio

Een jaar nadat de Nederlandse schrijver A. F. Th. van der Heijden zijn 21-jarige zoon in een verkeersongeval verloor, schreef hij ‘Tonio. Een requiemroman’. Die bestseller werd in 2016 verfilmd en is vanavond voor het eerst op tv te zien.

Om 22.40 uur op NPO 2.

Men & Chicken

In deze compleet geschifte Deense komedie besluiten twee excentrieke broers - een te pas en te onpas masturberende Mads Mikkelsen en een even verknipte Nikolaj Lie Kaas - op zoek te gaan naar hun drie halfbroers. Wat volgt is een reünie zoals we er zelden één gezien hebben.

Om 22.35 uur op Canvas.

About Time

Britse romantische komedie van Richard Curtis, die eerder al scoorde met ‘Love Actually’ en ‘Notting Hill’. Domhnall Gleeson en Rachel McAdams zijn erg charmant als koppel, maar Bill Nighy steelt de show.

Om 22.45 uur op VTM.