© MariÎn Ludo

Gehandicapten nemen wraak op foutparkeerders

Hij is speciaal gereserveerd voor mensen met een beperking. Hij kan amper meer opvallen met zijn blauw kleurtje. Toch parkeren veel mensen die het eigenlijk niet mogen, gewoon op een parkeerplaats voor gehandicapten. En die zijn dat beu.

neac

Een blog van mensen met een handicap maakte een lijstje met allerlei manieren waarop mensen het de foutparkeerders betaald kunnen zetten. Zo besloten enkele Portugesen de autobestuurders een koekje van eigen deeg te geven. Ze verzamelden heel wat rolstoelen, die ze dan ‘parkeerden’ op gewone parkeerplaatsen. Elke rolstoel werd voorzien van een eigen parkeerticket en een briefje met de meest voorkomende excuses. “Ik ben maar twee minuutjes weg” of “ik moet snel iets gaan halen”, klonk het onder meer.

In Brazilië hebben ze een andere manier gevonden om de foutparkeerders te bestraffen. Het team van de televisieshow ‘Boom’ plakte een auto helemaal vol met blauwe en witte post-its en veranderde de auto zo in een grote gehandicaptenparking.

Ook in Rusland kennen ze het fenomeen maar al te goed. Een non-profit organisatie ontwikkelde een systeem dat auto’s scant om te kijken of ze een blauwe parkeerkaart hebben of niet. Als dat niet het geval is, verschijnt een hologram van een persoon in een rolstoel zomaar ineens op de parkeerplaats. Op die manier lijkt het alsof er iemand voor de auto zit. De schrikreactie zou ervoor moeten zorgen dat de parkeerplek leeg blijft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer