© BELGA

Mathieu van der Poel domineert ook in Diegem ondanks aanrijding met official en pakt zes op zes in Superprestige

Mathieu van der Poel heeft ook de Superprestigemanche in Diegem gewonnen. De Nederlander kwam iets voor halverwege ten val na een botsing met een steward terwijl hij aan de leiding reed, maar kon desondanks toch opnieuw wegrijden van de concurrentie. Michael Vanthourenhout werd tweede, de laatste podiumplaats was voor Toon Aerts. Voor Van der Poel was het zijn twintigste zege van het jaar.

svar

LEES MEER.Ongelooflijk: Mathieu van der Poel gaat solo… en kwakt dan tegen steward aan: “Ik wilde een bril oprapen”

Zie ook:

Vijf op vijf, zo luidde het perfecte rapport van Van der Poel in de Superprestige. In Diegem vond hij bovendien een parcours dat hem volledig ligt,

. En met de vorm waarin hij ook dit seizoen verkeert, was het opnieuw aan de concurrentie om aan te tonen dat ook

VDP

te kloppen is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lars van der Haar nam in Diegem de beste start, maar net zoals gisteren in Bredene kwam Wout van Aert bijzonder slecht weg. De wereldkampioen bevond zich niet bij de top 20 bij het ingaan van het veld. Ook Van der Poel kende een slechte start, maar de Nederlander kon zich vanaf omstreeks de 15de plek sneller een weg naar voren banen. De gemiste start van de twee tenoren was hét signaal voor Toon Aerts en Laurens Sweeck om het tempo de hoogte in te jagen voorin.

Botsing met official

Ook Michael Vanthourenhout was goed gevolgd. De renner van Marlux-Bingoal trok bij het ingaan van ronde drie op avontuur met Van der Poel, die intussen de weg naar voren had gevonden. Een ronde later had Van der Poel een minieme voorsprong op kompaan Vanthourenhout, die zich hard weerde. Toch leek dit het begin van een nieuwe solo van de Europese kampioen. Dat werd het allerminst, want in ronde vier stond Van der Poel plots naast de fiets: hij was nogal onzacht gebotst met een official. De schade leek al met al mee te vallen, en dus kon de Nederlander zijn weg al snel vervolgen. Vanthourenhout lag door het incident wel op kop.

Mathieu van der Poel kwam al snel weer aansluiten, maar leek even te moeten bekomen van de val. Aan het einde van ronde vijf vond de Europese kampioen het alweer welletjes geweest en trok hij opnieuw ten aanval. Vanthourenhout probeerde het nog enkele minuten, maar kraakte uiteindelijk toch. Hij hield wel een mooie voorsprong op een achtervolgend trio: Wout van Aert en het Telenet Fidea Lions-duo Lars van der Haar-Toon Aerts. In de achtergrond werd de cross nog opgeschrikt door een zware val van Tim Merlier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel hoefde zich in de slotrondes nooit meer zorgen te maken en won uiteindelijk met een duidelijke voorsprong op Vanthourenhout, die een knappe race afrondde met de tweede plaats. Toon Aerts reed in het slot weg van zijn twee kompanen en pakte de laatste podiumplaats. Met zes zeges in evenveel wedstrijden is Van der Poel nog steeds autoritair leider in het Superprestigeklassement: eerste achtervolger Toon Aerts volgt al op 10 punten, nummer drie Wout van Aert - die de twee slotmanches niet meerijdt - zit zelfs op 24 eenheden van de Nederlander.

Uitslag Superprestige Diegem:

1. Mathieu van der Poel in 1u03’56”

2. Michael Vanthourenhoutop 14”

3. Toon Aerts 39”

4. Lars van der Haar (Ned) 43”

5. Wout van Aert 56”

6. Kevin Pauwels 1’05”

7. Quinten Hermans 1’12”

8. Joris Nieuwenhuis 1’22”

9. Laurens Sweeck 1’29”

10. Jens Adams 1’34”

Tussenstand Superprestige na 6 manches:

1. Mathieu van der Poel 90

2. Toon Aerts 80

3. Wout van Aert 66

4. Lars van der Haar 65

5. Michael Vanthourenhou t40

6. Gianni Vermeersch 40

7. Jens Adams 40

8. Tom Meeusen 40

9. Quinten Hermans 38

10. Laurens Sweeck 37

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden