De sonde OSIRIS-REx kwam op 3 december na een reis van meer dan twee jaar en twee miljard kilometer aan bij de asteroïde Bennu.
Volledig scherm
De sonde OSIRIS-REx kwam op 3 december na een reis van meer dan twee jaar en twee miljard kilometer aan bij de asteroïde Bennu. © AP

Amerikaanse sonde in een baan rond asteroïde gekomen

Een sonde van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA is gisteren in een baan rond een asteroïde gekomen, om er later stalen van naar onze planeet te brengen. 

9 reacties

  • Steve Jonckx

    5 jaar geleden
    Onbegrijpelijke!!! Dat er nog altijd mensen zijn die dit verloren geld vinden!! Al zolang ik mij kan herinneren word er geld ingezameld voor allerlei goede doelen (wil wel eens weten hoeveel al in totaal) en daar verandert er ECHT NIKS!! Het geld dat in de ruimtevaart is gestoken heeft zich al dubbel en dik terugverdient met daarbij ongelofelijke coole verhalen. Keep going science guys !!
  • Rob Dierickx

    5 jaar geleden
    Mooie steen....., mijn kinderen zullenl deze nog zelf van dichtbij mogen zien ,als de aarde niet te vlug opwarmt tenminste tegen 2135 en/of wijzelf deze niet genuclieerd hebben ,of watdanook verziekt hebben........maar ik hoop dat ze het motgen meemaken,het is en blijft een mooie rock.......its only "rock and roll".....or .whatever....pffft !!??
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Het is niet dat het ruimteschip is afgeschoten, wat buitengewoon is. Maar dat het ruimteschip Osiris-Rex deze rots Planetoïde Bennu zelf moest vinden, wat fantastisch is. En voor die mensen (joeri gielen) die het niet begrijpen: elke ($1) dollar die geïnvesteerd wordt in deze ruimtevaart, krijgt de Amerikaanse economie er $7 voor terug.
  • ives vrebosch

    5 jaar geleden
    Paul, zowat alles wat zich tussen onze dagelijkse gebruiksvoorwerpen bevindt hebben we aan de ruimtevaart te danken. Geen verspilling dus!
  • Jos Gosier

    5 jaar geleden
    Dus 1 miljard dollar gespendeerd aan iets wat eigenlijk naar ons toe komt...dat is zoals de taxi pakken om naar een bushalte te laten rijden 100km van uw deur, om dan daar de bus te pakken om u bij de bushalte in u straat laten af te zetten....maar dan hiervoor een miljard dollar te betalen.