Screenshot VIER
Volledig scherm
© Screenshot VIER

Eén jaar na ‘Project Axel’: bijna iedereen hervallen in armoede

TVDe knorrige, mindervalide Brit Graeme bleek een verloren zaak, maar daklozen Thom, Danny, Dirk en Sahra kregen hun leven door ‘Project Axel’ wél weer op de rails. Eén jaar na het sociaal experiment van Axel Daeseleire zijn alle mannen helaas opnieuw aan lagerwal of compleet onvindbaar. Enkel Sahra (24) heeft nog een dak boven haar hoofd. Én een nieuwe vriend. Dat schrijft Dag Allemaal.

109 reacties

  • Andy Pinxteren

    2 jaar geleden
    Als je als dakloze ineens 10.000 euro krijgt kan je perfect een studio of appartement huren en dan heb je nog je werkloosheidsgeld of uw invaliditeit waar je met moet leven, in hun plaats zou ik 5000 euro zelfs sparen want veel meer heb je niet nodig voor een waarborg en een appartement en je meubels.
  • Nikki De Ren

    5 jaar geleden
    Als ik hier de reacties zo eens bekijk valt het me echt op hoe kortzichtig velen zijn. Of torenhoog zitten te roepen dat zij in hun plaats het niet hadden verkloot hoor! Men vergeet dat er achter elke mens een heel verhaal schuilt... Praktisch alle daklozen hebben een loodzware rugzak en dat pak je in 1 jaartje zo maar niet aan. Een boom dat scheef is gegroeid heeft ook zijn tijd nodig om terug recht te groeien, toch? Mensen...veroordeel toch aub niet zo vlug.
  • Guy Lavrijssen

    5 jaar geleden
    waar hebben ze allemaal gewerkt ? overal waar ge juist uwe huur kunt betalen
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Onze megalomane roverheid pretendeert dat we een ó zo sociaal vangnet hebben... Maar als de mazen van dat net véél te groot zijn vallen de kleintjes er steeds weer doorheen, enkel als visje is zulks een groot geluk... Landloperskolonieën te Wortel en Merksplas werden afgeschaft om te besparen, nochtans heerste daar warme huiselijke sfeer, vele oude ex-bewoners herdenken met weemoed, tesamen werken/leven deed méér dan goed!
  • robby dobbels

    5 jaar geleden
    Dirk is niet van de aardbodem verdwenen, die is gewoon verhuis, ben die laatste zomer toevallig tegengekomen.
  1. ‘Sing Again’-kandidaat Pim Symoens: “Zonder mij was er wellicht nooit sprake geweest van ‘Blokken’”
    Mediawatchers

    ‘Sing Again’-kandidaat Pim Symoens: “Zonder mij was er wellicht nooit sprake geweest van ‘Blokken’”

    Hij werd in 2005 na zijn finaleplaats in de talentenschool ‘Star Academy’ gebombardeerd tot opvolger van Koen Wauters, maar eigenlijk zal Pim Symoens vooral in de Vlaamse tv-geschiedenis worden ingeschreven als de jongen die ervoor zorgde dat Vlaanderen ‘Blokken’ kreeg. “Ik had zolang bij mijn ouders gezaagd voor een GameBoy. Toen ze bezweken voor mijn gezaag, was het vooral mijn vader die Tetris speelde en zo op het idee van Blokken kwam. De rest is tv-geschiedenis”, zo vertelt Pim Symoens in de podcast ‘HLN Mediawatchers’.
  2. Jan Bakelants herbeleeft traumatische ervaring door 'Special Forces’: “Ik vreesde dat ik nooit meer kon lopen”
    PREMIUM
    TV

    Jan Bakelants herbeleeft traumati­sche ervaring door 'Special Forces’: “Ik vreesde dat ik nooit meer kon lopen”

    Jan Bakelants (38) komt zichzelf tegen in ‘Special Forces’. In de tweede aflevering roept een hoogteproef bij een waterval traumatische herinneringen op bij de HLN-wieleranalist. In 2017 viel Bakelants tijdens de ronde van Lombardije in een zes meter diepe ravijn, met alle gevolgen van dien. In dit interview blikt hij terug op dat tragische moment en analyseert hij z'n deelname aan het VTM-programma. “Door dat ongeval ben ik een halve centimeter kleiner geworden.”