Waterbus vaart nu ook om het half uur naar Kallo

De Waterbus vaart vanaf vandaag, 2 januari, ook op het noordelijke traject (Antwerpen-Kallosluis) om het half uur uit. Dit in navolging van het zuidelijke traject (Hemiksem-Antwerpen).

inke

De twee nieuwe vaartuigen van rederij Aqualiner werden zaterdag in het Nederlandse Willemstad gepresenteerd en gedoopt. De vaartuigen kregen de namen Aqua Jade en Aqua Emerald mee.

Ze varen van Antwerpen naar de Kallosluis en omgekeerd. Op iedere waterbus kunnen 150 passagiers. “Zeker met de komende werken aan de Oosterweelverbinding is de waterbus een waardevol alternatief voor de wagen”, aldus Candide Debruyn van het Antwerps havenbedrijf.

Je betaalt 3 euro voor een enkeltje en 5 euro voor een retourtje.

Nieuwe plannen

Het zuidelijke traject van De Waterbus lokte vanaf de lancering in juli 2017 tot begin oktober 2018 al meer dan 330.000 reizigers. Op 8 oktober opende de aansluitende noordelijke route met haltes aan het Steenplein, Sint-Anna, Zwijndrecht en de Kallosluis. Tot nu toe was dat laatste traject nog gratis en was er slechts één waterbus per uur, maar daar komt nu verandering in.

Intussen liggen er ook nog plannen op tafel om De Waterbus ook op het Albertkanaal tot Wijnegem in te zetten, op een oostelijke route dus. Voor een verlenging in zuidelijke richting tot Temse/Bornem loopt er een haalbaarheidsstudie.

Dienstregeling: www.dewaterbus.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER