43 nieuwe Mechelse gemeenteraadsleden leggen de eed af

In de raadzaal van het Mechelse stadhuis hebben woensdagavond 43 nieuwe gemeenteraadsleden de eed afgelegd voor de bestuursperiode 2019-2024.

Sven Van Haezendonck

Bart Somers begint aan zijn vierde termijn als burgemeester van de Dijlestad. Zijn stadslijst Vld-Groen-m+ heeft met 25 zetels een absolute meerderheid en bestuurt de komende zes jaar zonder coalitiepartner.

Op de oppositiebanken zetelen 18 raadsleden van vijf fracties: N-VA (7 verkozenen) met als fractieleider gewezen eerste schepen Marc Hendrickx, Vlaams Belang (4) met als fractieleider Frank Creyelman, CD&V (3) met Wim Soons als fractieleider, sp.a (3) met als fractieleidster Caroline Gennez en PVDA. Deze laatste partij heeft met Dirk Tuypens haar eerste verkozene in de geschiedenis van de stad.

Raadslid Fabienne Blavier (Vld-Groen-m+) is aangesteld als nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Zij volgt Chris Backx op, die niet opnieuw verkozen is. Kristof Calvo (Vld-Groen-m+) laat zich als eerste schepen vervangen door Patrick Princen. Zijn partij Groen laat geen cumuls toe. Zolang hij volksvertegenwoordiger is, blijft hij gewoon gemeenteraadslid. Tijdens de officiële installatie van de nieuwe gemeenteraad werden ook de raadsleden verkozen die in de politieraad van de zone Mechelen-Willebroek zetelen.

© Dirk Vertommen

© SVH

© SVH

© SVH

© SVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER