Het hoofdkwartier van Google in Manhattan.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Google in Manhattan. © REUTERS

Google sluisde 20 miljard via Nederland naar belastingparadijs

Google heeft in 2017 zo'n 20 miljard euro via Nederland naar belastingparadijs Bermuda gesluisd. Dat is ongeveer 4 miljard euro meer dan het Amerikaanse internetbedrijf een jaar eerder via de veelbekritiseerde belastingroute liet stromen. 

22 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het enige wat landen als Ierland en Nederland doen is de rest van de Europese Unie meetrekken in een neerwaartse spiraal van overheidsschulden. De rest van de EU zou dergelijke landen moeten boycotten als spelbedervers.
  • Paul Bogaerts

    5 jaar geleden
    Deze routes brengen geen enkele job op, omdat de doorsluis holdings lege dozen zijn. Wat de Nederlandse regering betreft, ze hebben geen enkel idee dat wanneer deze maatschappijen belast worden zoals het hoort hen dit meer opbrengt dan het gesjoemel nu. Wanneer gaat ieder zijn deel van de belastingen betalen die deze maatschappij nodig heeft om te functioneren? Nu profiteren ze van wat wij bekostigen, ik noem dat fraude!
  • bob schroyens

    5 jaar geleden
    alle subcidies afschaffen , belangen vermenging van politiekers afschaffen ( ze hebben een belangrijke zware job, maar doen er wel 3 of meer in een adem ) of zetten ze zich ten volle in om het kalergi plan verder uit te voeren .
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Wanneer Google een belangrijke vestiging zou openen zullen pomitici in het slijk kruipen om ze naar hun land te krijgen. Ze zullen overladen worden met fiscale voordelen. Fiscale paradijzen zijn daarvoor niet nodig. Dat dit soort organisaties een hoop plaatselijke ondernemingen kaninaliseert zien ze niet. De financiering gebeurt op de kap van de eigen KMOs die kapot belast en gereguleerd worden. Uiteindelijk blijft niks meer over om te belasten.
  • Coen Geurts

    5 jaar geleden
    Enkele decennia gelegen gingen de Hollanders weg uit hun land, oa naar België, omdat ze hier geen belasting moesten betalen. Nu dat ( de rijken) in Nederland ook weg kunnen met hun miljarden gaan ze terug.