Sad alone boy sitting on the ground behind the wall outdoor.
Volledig scherm
Sad alone boy sitting on the ground behind the wall outdoor. © Getty Images/iStockphoto

Alleenstaande moeder van autistisch zoontje (7) vindt anoniem briefje van buur: “We worden allemaal gek van zijn geroep”

BuitenlandEen alleenstaande moeder uit Nieuw-Zeeland heeft zich in een emotionele post op Facebook verontschuldigd bij haar buren voor de uitbarstingen van haar autistische zoontje (7). De jongen heeft elke dag aanvallen waarbij hij oncontroleerbaar gilt en dat werkt de omwonenden op de zenuwen, zo blijkt uit een anoniem briefje dat Ana Gray (28) in haar brievenbus vond.

26 reacties

  • Isabelle Stappers

    5 jaar geleden
    Herkenbaar.. ik ben omwille van de boze blikken naar de andere kant van de provincie verhuisd.. Jammer genoeg hebben wij de aandoening niet onder controle en heeft dit geenszins te maken met opvoeding. Ik wil gerust iedereen eens uitdagen om een drieling te hebben waarvan 2 kindjes ADS en ADHD hebben,,
  • Sabrina Sabberke

    5 jaar geleden
    Ikzelf ben ook alleenstaande met dochter die kan krijsen. Ik ben dankbaar voor mijn buren die het begrijpt. Ik heb hen ook gezegd dat als het te veel wordt ze het me kunnen melden en ik heb zelf ook al naar geluidswerende muren gekeken Voor als het nodig is. Een beetje respect voor elkaar dus.
  • diane roelant

    5 jaar geleden
    Sandra ,als dit maar af en toe eens is zou dit draaglijk kunnen zijn,maar als dit dag in dag uit is en appartementen waar men alles hoort dan kan ik me voorstellen dat dit om zot te worden is je moet er maar eens naast wonen,iedereen heeft recht op rust en stilte zeker snachts en na een drukke werkdag,heb zeker begrip voor die moeder maar dat kind moet speciale begeleiding krijgen dat zou al veel kunnen helpen
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Volgens de poll zijn de meesten van oordeel dat de buren dat lawaai moeten aanvaarden. Ik zou die mensen graag eens naast zo iemand zien wonen - ze zouden snel anders praten.
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    Ik ben zelf persoonlijk betrokken met de handicap autisme en begrijp dat de buren afzien van het luid gegil van de jongen. Gillen geeft ook hoge frequenties. Ik weet ook dat de jongen niet begrijpt dat zijn uitbarstingen en gegil anderen storen, maar psychologische opvolging zou hier op zijn plaats zijn. Misschien moet hij leren zijn frustraties op een andere manier te kanaliseren.