Beroepsmilitair betrapt met zak vol drugs op Tomorrowland maar toch vrijgesproken

© Belga

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft woensdag in totaal 17 personen veroordeeld in rechtszaken rond het dealen van drugs op het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom, afgelopen zomer.

.De veroordeelden zijn vooral buitenlanders: vier Britten, drie Italianen, twee Nederlanders, twee Australiërs, twee Israëli’s en een Braziliaan. De meesten lieten verstek gaan of waren alleen via hun advocaat aanwezig. Ze kregen straffen tot twee jaar.

Onder de drie Belgen was de opvallendste beroepsmilitair Tom V., die betrapt werd met een zak met 113 XTC-tabletten, 9 gram MDMA-kristallen, 13 gram ketamine en 6 gram coke

Hij kwam echter weg met een werkstraf, onder meer vanwege zijn achtergrond en schuldinzicht en omdat hij de rechtbank ervan kon overtuigen dat de zak bedoeld was voor gebruik door zijn volledige vriendengroep en niet om te dealen. Ook een andere Belg, Anthony L., kreeg een werkstraf voor het dealen van MDMA en cocaïne. Veelpleger Nils F., betrapt op het dealen van MDMA, kreeg wel een celstraf van twee jaar.

De drie Italianen die schuldig werden bevonden en elk één jaar cel - al dan niet met uitstel - kregen, hadden dan wel gedeald, ze hadden eigenlijk geen drugs op zak. Ze werden betrapt op het verkopen van pillen en poeder die op drugs leken. Omdat ze de producten, die bijvoorbeeld kaliumsulfaat of middeltjes tegen maagzweren bevatten, als drugs verkochten en ze zich op die manier verrijkten, kwam het toch tot een veroordeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen