De Large Magellanic Cloud (LMC) is een dwergsterrenstelsel dat zich zo'n 163.000 lichtjaren van ons Melkwegstelsel bevindt.
Volledig scherm
De Large Magellanic Cloud (LMC) is een dwergsterrenstelsel dat zich zo'n 163.000 lichtjaren van ons Melkwegstelsel bevindt. © BELGA/AFP

Dwergsterrenstelsel op ramkoers met Melkweg: zal kosmische ontploffing einde van de aarde betekenen?

Verwoest de klimaatverandering onze aarde niet dan wel een kosmische ontploffing van ons sterrenstelsel. Astrofysici berekenden immers dat dwergsterrenstelsel LMC op rampkoers ligt met ons Melkwegstelsel. Het resultaat zou spectaculair vuurwerk opleveren, al zou je het niet kunnen navertellen. 

22 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De Melkweg is ons sterrenstelsel, Toran Korshnah. Wat wij als Melkweg zien aan de hemel is een stuk boog van dat spiraalvormig sterrenstelsel van eigenlijk maar een gemiddelde grootte in een rustig achterbuurtje van het heelal.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Ik heb sterk de indruk dat de schrijver niet goed weet hoe groot de Melkweg is. Of het verschil kent tussen een Sterrenstelsel en de Melkweg. Een botsend sterrenstelsel betekent echt niet het einde van de Melkweg. En om ons sterrenstelsel te treffen moet de botsing redelijk "dichtbij" zijn of full contact. Er is redelijk wat plaats naast ons sterrenstelsel.
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    En dan zeggen ze dat momenteel de plastiek in de oceanen het ergste is. Alsof de mens dan nog gaat bestaan. Tegen dan is onze zon ook al dood, dus we zijn al dood voor dit gaat gebeuren.
  • wim van meirvenne

    5 jaar geleden
    Alee vooruit dan moeten we nog efkes wachten?
  • Dirk Peeters

    5 jaar geleden
    Tegen dan is het menselijk ras uitgestorven. Een onbetekenend moment in de cosmische tijd.