AP
Volledig scherm
© AP

40 keer sterker dan heroïne: dodelijkste drug in Verenigde Staten lijkt nu ook aan opmars bezig in Frankrijk

BuitenlandHet equivalent van 5 korrels tafelzout zijn voldoende voor een overdosis en dat maakt van fentanyl een extreem gevaarlijke synthetische drug. In de Verenigde Staten was hij vorig jaar verantwoordelijk voor tienduizenden doden en nu lijkt hij ook aan een opmars bezig in Frankrijk.

5 reacties

  • Wim De Craene

    5 jaar geleden
    Niet enkel palliatief Marcus , ook bij hevige chronische pijn . Plak ze nu toch al een aantal jaar en hoop toch nog even van mijn einde te zijn :-)
  • Vandamk

    5 jaar geleden
    En waarom komt dit dichter bij ons? Omdat nergens in Europa de dealers hard gestraft worden. Meestal een proces dat jaren aansleept met op het einde een zeer lichte straf en een boeteke.
  • Rony De Sutter

    5 jaar geleden
    Fentanyl & C° behoort tot de opiaten, wordt hier ook toegediend in pleistervorm voor pijnbestrijding. In de V.S. werd door artsen te pas en vooral te onpas dit middel verstrekt. Toen de overheid daar paal en perk aan stelde (licensies ingetrokken, enz), grepen de gebruikers/verslaafden noodgedwongen naar....heroine. Ca-ta-stro-faal !!!
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Aangekocht in China? Gaat die muur dit dan tegenhouden in de USA? TRUMP heeft net verkondigt dat de overgrote meerderheid van de drugs via Mexico binnenkomen. Ik heb steeds gedacht dat dit via de havens en de vliegvelden was?
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Gewoon in pleistervorm wordt het dagdagelijks gebruikt om patiënten palliatief te ondersteunen naar het einde. Enkele dagen fentanyl is het voorbij en maar goed ook, weet iedereen die één of beide ouders zo heeft verloren. Het ultieme redmiddel om verouderde juridische structuren en conservatieve krachten het hoofd te bieden.