Facebook Dominik Dicken
Volledig scherm
© Facebook Dominik Dicken

“Cultureel misverstand”: hakenkruis met adelaar op verpakking vuurwerk veroorzaakt ophef in Duitsland

In Duitsland heeft een hakenkruis op de verpakking van Chinees vuurwerk voor ophef gezorgd. Importeur Weco, een grote speler op de Europese markt, heeft vandaag beloofd opheldering te verschaffen om herhaling te voorkomen. Een koper had op de onderkant van een vuurfontein een afbeelding ontdekt die verdacht veel leek op een gespiegeld hakenkruis met rijksadelaar en daarvan melding gemaakt.

8 reacties

  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Idioot geval maar in de wereld en geschiedenis zoveel simbolen van kwalijke gebeurtenissen.Met mijn slecht karakter denk ik zo"was het hamer en sikkel"geen kat die er over miauwde.
  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    MANEKES, een swastika staat ook op de naaf van het toestel waarmee Charles LIndbergh als eerste de (atlantische) oceaan overstak, het is namelijk oorspronkelijk een Indische rune, een geluksteken ... de nazi's hebben ook naturisme en ecologie misbruikt, gaan we dat ook in de ban doen?
  • Gilbert Van Leeuwen

    5 jaar geleden
    Het gespiegeld hakenkruis is in oude culturen een vriendschapsteken. De nazi's hebben de richting omgedraaid, eigenlijk hebben zij het gespiegeld, dan had het niets meer met vriendschap te maken.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Het komt uit China, niemand durft er iets van te zeggen, of op die lange tenen van die Chinezen te stappen. Doorlopen mensen er is hier niets te zien.....
  • Vladimir De Leeuw

    5 jaar geleden
    De swastika is al millenia lang in gebruik; een degelijke uitleg vind je op wikipedia. Het is zeker geen symbool waar de Duitsers een alleenrecht op hebben, evenmin als de adelaar. Hetgeen misschien een beetje vreemd lijkt is de combinatie van beiden, vooral de adelaar die een lauwerkrans draagt, met daarin een swastika. Dat is zowat het symbool van de nazi's... Maar toch moet het voordeel van de twijfel gelden.