Ex-penningmeester misbruikte Okra-lid en poetsvrouw

© belga

Een zeventiger riskeert een celstraf voor verkrachting en aanranding van zijn poetsvrouw. De man was ten tijde van de feiten penningmeester van Okra en zetelde vroeger ook in de OCMW-raad.

sdi

“De sluwheid die de man aan de dag legde, is werkelijk verbazend”, zegt advocate Christine Onraet. Haar cliënt, een vrouw van 61, beweert dat M.R. haar verkrachtte. “Ze kwamen in contact via de vzw Okra Ieper Centrum. Beklaagde was er penningmeester, mijn cliënte zocht er sociale contacten. Zij was eenzaam. Hij won haar vertrouwen en isoleerde haar daarna van de groep.”

Misbruik van vertrouwen

Op aansturen van Okra diende de vrouw uiteindelijk toch klacht in. M. werd aangehouden. In de loop van het onderzoek werd hij opnieuw in vrijheid gesteld. “En dan pleegde hij nieuwe feiten ten aanzien van zijn poetsvrouw”, pleitte de openbare aanklager. “Hij deed zich altijd voor als redder van hulpbehoevende vrouwen, maar maakte sluw misbruik van hun vertrouwen”, klonk het.

Op 23 april 2015 ging het slachtoffer nog langs bij beklaagde voor ze naar een Okravergadering trokken. Hij duwde haar volgens het parket in de slaapkamer op het bed, trok haar kleren uit en duwde haar hoofd tussen zijn benen. De man ontkent beide aantijgingen. Een negatieve leugendetectortest speelt in het voordeel van de gewezen penningmeester. “Men stelt hem hier voor als de grootste seksmaniak van het land. Hij is 72, heeft last van allerhande kwaaltjes en stuurde zelf aan op een leugendetector”, aldus zijn advocaat.

Ook het voormalige Okra-lid nam het woord. “Ik durfde door hem niemand meer vertrouwen. Ik sloot mezelf op en stapte uit Okra, omdat ik dat linkte met hem. Het wordt tijd dat hij durft uitkomen voor de waarheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen