Bokser slaat agenten tot moes tijdens protest van Franse ‘gele hesjes’

Op twee filmpje, die viraal gingen na de laatste protesten van de Franse ‘gele hesjes’, is duidelijk te zien hoe een betoger politieagenten hardhandig aanpakt. De man bokst er hevig op los. Zelfs het schild dat de agenten dragen, kan hen niet beschermen. Intussen identificeerde de Franse politie de man. Het zou gaan om de professionele bokser Christophe Dettinger (37).

90 reacties

  • Gilbert Van Leeuwen

    5 jaar geleden
    Terecht of onterecht, ieder zijn mening. Deze man zal zich wel moeten verantwoorden, want de vuisten van een bokser gelden als wapens
  • Ceriel Devos

    5 jaar geleden
    Ik heb het hier al eens gelezen bij zulke overheden kan je maar beter ofwel veel geld hebben ofwel geweld gebruiken, aan iets anders is deze overheid niet gevoelig. Vredig betogen brengt helemaal niks op dat hebben de Europese neo liberale regeringen bewezen.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    niks is nog wat het lijkt en al te vaak worden zaken uit de context getrokken en verkeerdelijk uitvergroot. De overheid permiteert zich meer en meer in onze zakken te zitten op een onbeperkte manier... Dit is dan de democratie die ons allen in sneltempo armer maakt.
  • Sander Nihillie

    5 jaar geleden
    Ik vind het wel bizar dat de overheid steeds geweld aanhaalt als reden om de protesten te veroordelen terwijl ZIJ het monopolie op geweld hebben. Het is dan ook het énige argument dat ze nog kunnen gebruiken om de bevolking aan hun kant te houden. Als het er ooit echt op aankomt dan heeft de politie de keuze, de kant van het volk kiezen, of de politieke elite blijven verdedigen en de gevolgen daar van dragen. Pick your battles.
  • Franky Puystjens

    5 jaar geleden
    Ex-Politieman Philippe Dierickx hieronder legt de vinger op de wonde: "Wanneer de politie door de misnoegde bevolking wordt aanzien als het priveleger van de politieke elite dan hebben we een groot probleem". Persoonlijk zou ik er aan toevoegen: "Wanneer de Politie zich gedrààgt als privé-leger van de politieke en economische elite, of in eigen rangen collega's toelaat zich zo te gedragen, dan is er een gigantisch probleem..."