© Only

Zo draag je je feestjurk op de werkvloer

Je feestjurkje een tweede leven geven? Met enkele simpele stylingtips is je feestjurk meteen geschikt voor de werkvloer!

cityfashion

Back to basics

Opvallend rood, groen of glitters? Dat laten we achter in 2018. Je jurk is op zich al opvallend genoeg, dus probeer de rest van je outfit zo rustig mogelijk te houden. Neutrale kleuren zorgen voor contrast met je feestjurkje, wat je item een stuk draagbaarder maakt. Combineren met basisstukken is dus de boodschap.

Laagjes, laagjes,laagjes

Maak je outfit kantoor-proof door je feestjurkje een make-over te geven. Een grof gebreide cardigan of sportieve sweater over een glitterjurkje, een klassieke blazer over een jurk met kant of een coltruitje of blouse onder een jurk met diep decolleté … Probeer zoveel mogelijk in laagjes te denken!

De juiste accessoires

Een paar geklede sneakers (als de dresscode van je werk dit toestaat natuurlijk), instappers of veterschoenen zijn een stuk geschikter voor de werkvloer dan torenhoge glitterpumps. Last but not least: ruil je opvallende clutch in voor een klassiekere handtas in een kleur die je met alles kan combineren.

Zo blijf je warm tijdens het joggen

© Björn Borg

Een jogsessie tijdens ijskoud winterweer? Met de juiste kledingtips maak je van elke work-out in de buitenlucht een succes. Volg dit handige laagjessysteem en blijf lekker warm tijdens het joggen!

Functionele laag

De beste bescherming tegen koud winterweer, die krijg je door je te kleden volgens het drie-lagen systeem. De eerste laag, de functionele, is de belangrijkste omdat deze zorgt voor warmte en droogte. De functionele laag ligt rechtstreeks op de huid, dus is het enorm belangrijk dat je zweet zo goed mogelijk wordt afgevoerd. Volgens Jérôme Launois, sportcoach, is het geen goed idee om 100 % katoen te dragen. Je kiest beter voor sportkleding uit polyamide of polyester, deze stoffen houden je lichaam het langst droog.

Isolerende laag

De tweede laag? Die regelt de warmte tijdens het joggen! Hoe dikker de tweede laag, hoe beter je lichaamswarmte geïsoleerd wordt. Een warm stuk sportkleding, een fleecejack of sportlegging met een fleece binnenkant is ideaal. Let er wel op dat je warme outfit nog steeds voldoende beweeglijk is! Als je kleding te hard knelt ga je anders (en fout) lopen wat de kans op blessures vergroot.

Beschermende laag

De derde en laatste laag beschermt je tegen de factoren die horen bij typisch winterweer: wind, regen en sneeuw. Bij deze laag heb je twee opties, namelijk een softshell of een hardshell jasje. Softshell exemplaren zijn heel elastisch en vederlicht. De binnenkant van deze variant is warm, de buitenkant weerbestendig. Fikse regenbui op komst? Dan kies je beter voor een hardshell jasje. Deze zijn waterdicht en toch ademend genoeg om voldoende zweet af te drijven.

Vergeet je hoofd en handen niet!

Wist je dat je je lichaamswarmte vooral via je hoofd en handen verliest? Dat komt omdat deze lichaamsdelen vol zenuwuiteinden zitten. Een muts die tegen een stootje kan en lekker warme handschoenen zijn dus geen overbodige luxe!

Drie feestelijke alternatieven voor een zwart jurkje

© Vero Moda

Met een zwart jurkje scoor je altijd tijdens de feestdagen. Toch zin in iets anders en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Deze alternatieven zijn 100% partyproof!

Een praktische jumpsuit

Een feestelijke outfit in een handomdraai met slechts één item, daar zorgt een jumpsuit voor. Of je nu kiest voor een exemplaar met kanten details, in een opvallend kleurtje of open rug … Met een paar high heels en feestelijke accessoires kan je zo 2018 vaarwel zeggen op de dansvloer!

Suit it up

Een pak straalt pure power en klasse uit aan de feesttafel. Een pantalon en blazer in een leuke print of luxueus stofje staat minstens zo feestelijk als een little black dress. Een sexy body, doorzichtige blouse of bralette zorgt voor een vrouwelijke toets.

Laat je benen zien met een rok

Toch je benen showen, maar geen zin om een jurkje te dragen? Ook een rok kan feestelijk genoeg zijn. Een kokermodel met glitters, zwierige maxi-rok of A-lijn met feestelijke print staat super chic in combinatie met een elegante blouse. Wel een must bij deze look: party heels!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer