BELGA
Volledig scherm
© BELGA

NSZ: “Elke week verdwijnen drie krantenwinkels”

BinnenlandIn tien jaar tijd is het aantal krantenwinkels in ons land gedaald met een kwart. Tussen 2016 en 2017 verdwenen er wekelijks gemiddeld bijna drie. Dat blijkt uit onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van gegevens van de federale overheidsdienst Economie.

9 reacties

  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Logisch dat krantenwinkels, bakkers en slagers lamzaan verdwijnen. Waarom zouden we moeten rondrijden als we kranten, brood en vlees op een plaats kunnen krijgen. Geen overbodig tijdverlies, geen files en minder vervuiling in de lucht van uitlaatgassen.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Hoeveel bakkers, beenhouwers, groentenwinkels, electronicawinkels, meubelwinkels enz verdwijnen elke week? De overheid werkt dat in de hand en bevoordeligt megaondernemingen om de zelfstandige plat te walsen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De mensen kopen geen kranten meer omdat ze het beu zijn leugens en propaganda te lezen. Die trend zal zich verder zetten of wat hadden jullie gedacht?
  • Kristof Degros

    5 jaar geleden
    Minder rokers en de winst op een pakje sigaretten is 6 tot 8 eurocent is ook niet om naar huis te schrijven. Mensen kopen ook minder de krant en weekbladen. In een klein dorp kon je er vroeger al met moeite van leven, dus dit is niet verwonderlijk. Maar dit is al jaren aan de gang en nu plots is het nieuws.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Nachtwinkels genoeg en de krant ja internet is daar de oorzaak van.