Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Documentairemaker Wannes Deleu verbleef een maand bij zijn grootmoeder in het woon-zorgcentrum.Beeld Tine Schoemaker

Voor wie vanavond rustig in de zetel wil ploffen, selecteerden we deze vijf tv-tips. Van Wannes Deleu die intrekt bij zijn demente grootmoeder tot de vergeten Sovjetslachtoffers van WO II. Een volledig overzicht van de tv-programma’s vindt u hier.

Louis Theroux’s Altered States

Louis Theroux reist naar Portland, Oregon om meer te weten te komen over mensen, die relaties willen op basis van nieuwe regels en die op een andere manier naar liefde kijken. In Portland experimenteert men met polyamorie, een levenswijze waarin men openstaat voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie met medeweten en instemming van alle betrokkenen.

Om 21.20 uur op Canvas

Voor ik het vergeet

Wannes Deleu trekt tijdens de maand december in bij zijn grootmoeder in woon-zorgcentrum Den Olm. Om mee te stappen in het ritme van haar leven. Om weer contact te zoeken met iemand die hij heel goed kent, maar toch een onbekende lijkt. Om te ontdekken hoe er wel nog een connectie kan zijn tussen grootmoeder en kleinzoon. Om er samen te eten en te slapen. Te zingen en te lachen.

Om 21.25 uur op Eén

Lees ook ons stuk over een dag in het spoor van Wannes Deleu en zijn Grootmoe.

Dertigers

Pieter heeft de anderen uitgenodigd om kennis te maken met zijn nieuwe vriendin Babs. Maar ook Nora heeft groot nieuws, al lijkt ze zelf wat overdonderd door haar onverwachte zwangerschap. Bart en Tinne kibbelen de hele tijd, maar proberen dat voor de anderen te verbergen. Couchsurfster Saartje zorgt voor de ambiance met haar onthullingen over haar laatste date.

Om 22.00 op Eén

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Shadows of War

‘The Soviet heritage.’ Achter de misdaden van WO II gaat nog een andere gruwel schuil. Een gruwel waarover niemand praat en die uit het collectieve geheugen dreigt te verdwijnen: het vermoorden van meer dan drie miljoen Sovjetsoldaten in de Duitse gevangenenkampen.

Om 22.20 uur op Canvas

The Facebook Dilemma

De Amerikaanse journalistieke rubriek ‘Frontline’ onderzoekt gedurende een jaar de impact van Facebook op onze privacy en de democratie, zowel in de VS als in de rest van de wereld. In dit tweeluik wordt aan de hand van interviews met vele (oud-)medewerkers van het bedrijf stilgestaan bij de ontwikkeling van Facebook, van de allereerste start tot vandaag de dag.

Om 22.45 uur op NPO2