© VUM

Verkeersagressie op N16: broers slaan ruit in en delen klappen uit aan bestuurder

Twee Bornemse broers stonden voor de Mechelse correctionele rechtbank terecht voor een ernstig geval van verkeersagressie. Ze hadden op de N16 in Puurs de ruit van een auto ingeslagen, een gsm uit de handen van een passagier gerukt en klappen uitgedeeld aan de bestuurder.

tdk

Het incident speelde zich in 2017 af op het kruispunt van de N16 met Eikevlietbaan. De auto waarin de broers R. zaten en een andere bestuurder waren mekaar wat aan het uitdagen. Op het bewuste kruispunt stapte - toen het licht op rood stond - een van de broers R. uit. “David R. sloeg een raam van de andere wagen in en griste de gsm van de passagier mee. Dat gebeurde omdat de vrouw het hele voorval aan het filmen was”, zei advocate Sarah Coeck. Het was uiteindelijk de andere broer, Michael R., die de klappen aan de bestuurder uitdeelde.

“Hetgeen mijn cliënt zo boos maakte, was dat de andere auto plots een beweging naar voren maakte en hij moest wegspringen om niet geplet te raken tussen beide wagens”, aldus nog advocaat Coeck.

Michael verdedigde zichzelf en bood zijn excuses aan voor hetgeen er gebeurd was. “Ik heb wel tien keer tegen mijn broer gezegd dat hij moest blijven zitten. Het kinderslot van de auto stond op, maar mijn broer heeft het raam geopend en heeft zo de deur toch kunnen openen. Met het gekende gevolg. En ja, ik heb nadien de klappen uitgedeeld.”

De broers vroegen gisteren een milde bestraffing en drongen aan op een opschorting van straf. Het Openbaar Ministerie eiste respectievelijk acht en zes maanden cel en een boete van 1.600 en 800 euro.

Rechter Theo Byl liet verstaan dat hij zwaar tilt aan dergelijke feiten. “Als jullie toch zo graag wandelen, doe het dan niet op de N16 maar schrijf jullie in voor de Dodentocht”, zei hij. Vonnis is er op 4 februari.