Burgemeester Molenbeek na rellen oudejaarsnacht: “Als wij geen feest organiseren, organiseert de jeugd een eigen feest”

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek zal zich burgerlijke partij stellen tegen de vandalen die tijdens oudejaarsnacht gewelddadigheden hebben gepleegd op het grondgebied. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen vanochtend unaniem beslist in een speciale zitting. Volgens burgemeester Cathérine Moureaux (PS) waren er trouwens wel voldoende agenten gemobiliseerd op oudejaarsnacht om rellen in de gemeente te voorkomen. Ze spreekt van een onderfinanciering van de zone en een “oproerklimaat” met “beelden van gele hesjes en extreemrechts die een groot effect hebben op onze jeugd”.

94 reacties

  • pascal de bruycker

    5 jaar geleden
    Walgelijk gedoe , dat land gaat hier meer en meer de dieperik in ....
  • Philip Coeman

    5 jaar geleden
    Geslaagde opdracht voor de Burgermeester! Dankzij al haar softe uitspraken krijgt ze opnieuw alle stemmen van die beruchte families.
  • Jeroen Verboven

    5 jaar geleden
    Dit is geen feest vieren! Dit is gewoon puur vandalisme en criminaliteit.....en de grootste (lompe) crimineel draagt de sjerp daar in Molenbeek.
  • Chris de Belie

    5 jaar geleden
    Wow, Madam de burgemeester noemt wat daar op oudejaarsavond gebeurt is dus 'een feest'. Het is volgens mij dan toch een typisch en lokaal 'Hellhole'-feest..Je moet maar durven, zo een uitspraak doen als verantwoordelijke van de gemeente.
  • Chris Callant

    5 jaar geleden
    Hoe wereldvreemd kan je zijn??