photo_news
Volledig scherm
© photo_news

“Vrees voor verlies van 2.000 banen bij Proximus”, directie spreekt over "kostenoptimalisering”

De socialistische vakbond ACOD vreest voor jobverlies bij Proximus door een besparingsplan dat de directie en raad van bestuur zouden willen doorvoeren. “We hebben in de wandelgangen opgevangen dat 2.000 van de 12.000 voltijdse banen geschrapt zouden kunnen worden, of een op de zes”, aldus vakbondsman Bart Neyens. Let wel, het gaat om geruchten. “We hebben nog geen kennis van zo’n beslissing, maar we willen met een persbericht wel al een schot voor de boeg lossen.” Bij ACV wordt verwonderd gereageerd. “We hebben nog geen signaal in die richting opgevangen.” De raad van bestuur van het telecombedrijf heeft vandaag het budget voor 2019 en de plannen voor de komende drie jaar goedgekeurd. Er is ook gesproken over “kostenoptimalisering”, zo laat het bedrijf weten, zonder meer details te geven. 

56 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Jaren alles gelaten zoals het was en dan komt de dag dat er het hakbijl word in gezet.Resultaat 1900 mensen teveel een prive bedrijf was al jaaaaaren failliet moesten ze zo werken.
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Het zijn weer de kleine die moeten boeten eh ! En de grote vissen gaan wel verder hun grote wedde trekken enz... Dat betekend veranderen van leverancier vanaf nu !
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Aan de top zullen er geen jobs sneuvelen, daar zorgt ze wel voor.
  • Lucas Botterman

    5 jaar geleden
    Zelf ondervonden dat het 5 dagen om een bij werken doorgesneden aansluiting te komen herstellen ondanks de belofte om dezelfde dag nog te komen. Met 2000 man minder zal het dus nog langer duren. Telenet komt binnen de 3 uur.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    We hebben telecomoperators zoals in landen als Mexico en Honduras! Spelen voor maffia met hun klanten, de duurste tarieven in Europa, en als je ze nodig hebt willen ze niet komen! Graag morgen 10 operatoren in België!